ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα νησιά «πνίγονται»: Η πρόταση για «φόρο» υπερτουρισμού

Τα νησιά «πνίγονται»: Η πρόταση για «φόρο» υπερτουρισμού
Τα νησιά της Ελλάδας «πνίγονται» από τον υπερτουρισμό (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ / Γ.Τ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τα νησιά στην χώρα μας έχουν αρχίσει να «πνίγονται» από την ακατάσχετη έλευση τουριστών, με το φαινόμενο του υπερτουρισμού να έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα εξαιτίας του γεγονότος, ότι καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο να εξυπηρετηθούν οι δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες της Ελλάδας, που διαρκώς αυξάνονται.

Ένα βασικό πρόβλημα, όπως το ανέδειξε και ο Δήμος Σύμης, είναι οι τόνοι απορριμμάτων, που αφήνουν οι περίπου 350.000 ετήσιοι επισκέπτες του νησιού, προχωρώντας σε μια ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να μετριάσει τα ζητήματα, που έχουν προκύψει από τον υπερτουρισμό.

Η λύση… μέσω του περιβαλλοντικού «φόρου»

Μία τέτοια λύση, λοιπόν, είναι η επιβολή ενός ειδικού περιβαλλοντικού τέλους για τον υπερτουρισμό, αξίας τριών ευρώ, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μάλιστα να βλέπει με θετικό μάτι αυτή την πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να επιφέρει κέρδη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στη Σύμη και, μαζί, μια ανάσα, αφού περίπου 800.000 ευρώ κοστίζουν οι αφαλατώσεις στο άνυδρο νησί.

Σε παρόμοιες πρωτοβουλίες, ακολουθώντας αυτό το παράδειγμα, θέλουν να προχωρήσουν οι Δήμοι Παξών και Ιθάκης. Ο αυξανόμενος όγκος απορριμμάτων αποτελεί ένα ζήτημα και στα δικά τους νησιά και οι κάτοικοι επιθυμούν μια παρόμοια λύση, η οποία θα ανακουφίσει τα νησιά τους, με ολοένα και περισσότερα να «γλυκοκοιτάζουν» αυτή τη λύση, του ειδικού αυτού «φόρου», ως επιλογή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου