Η ακρίβεια σαρώνει… μέχρι και τη Βουλή: Νερό και καφές γίνονται «πολυτέλεια» – Στα 3 ευρώ το γιαούρτι

Οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων στα κυλικεία και το καφενείο της Βουλής έχουν προκαλέσει… αναστάτωση, καθώς πλέον μόνο ελάχιστοι βουλευτές φαίνεται να μπορούν να ανταπεξέλθουν. Μετά την ανανέωση της μίσθωσης από τον επιχειρηματία που διαχειρίζεται τις υπηρεσίες εστίασης του κοινοβουλίου, τα προϊόντα σημείωσαν σημαντική αύξηση, μεσοσταθμικά περίπου 30%.
Οι τιμές στα ύψη
Συγκεκριμένα, ένα λίτρο νερό από 0,80 ευρώ πωλείται πλέον 1,5 ευρώ, ο μονός ελληνικός καφές από 1 ευρώ ανέβηκε στα 1,5 ευρώ, ενώ ο καφές μηχανής από 1,80 ευρώ αυξήθηκε στα 2,40. Ακόμα πιο «ακριβό» έγινε το γιαούρτι, που από 1 ευρώ πωλείται τώρα στα 3 ευρώ. Στα γεύματα, τα κοτομπιφτέκια αυξήθηκαν από 5,60 σε 6,30 ευρώ και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια black angus από 8,10 σε 10 ευρώ. Ακόμα και τα φθηνότερα πιάτα, όπως οι γίγαντες πλακί, φτάνουν πλέον τα 5 ευρώ.
Οι αυξήσεις προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς η μίσθωση των κυλικείων της Βουλής πραγματοποιείται μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού από τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής, με έσοδα που πηγαίνουν στο ταμείο του οργανισμού και κριτήριο επιλογής όχι μόνο το μίσθωμα αλλά και οι τιμές βασικών προϊόντων.
Επιπλέον, η ανανέωση της μίσθωσης περιλαμβάνει επέκταση των υπηρεσιών εστίασης, όπως το κυλικείο του δευτέρου ορόφου που επαναλειτουργεί μετά την πανδημία, καθώς και τα κυλικεία στο πολυώροφο κτίριο του Μποδοσάκειου και το Καπνεργοστάσιο, όπου στεγάζονται πλέον πολλές υπηρεσίες της Βουλής.






0 ΣΧΟΛΙΑ