ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι πληρωμές για επιδόματα και Δώρο Πάσχα – Πώς θα γίνει η πίστωση στους δικαιούχους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα (01/04) η διαδικασία προπληρωμής των επιδομάτων αλλά και του Δώρου Πάσχα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Οι πιστώσεις θα γίνουν αυτόματα, προσφέροντας μια σημαντική οικονομική «ανάσα» στους δικαιούχους ενόψει των εορτών.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα ποσά θα κατατεθούν απευθείας στους λογαριασμούς των προπληρωμένων καρτών των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από την πλευρά τους.
Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Η διοίκηση της ΔΥΠΑ ξεκαθαρίζει πως η διαδικασία είναι αυτοματοποιημένη, επομένως δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα τοπικά Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Η πίστωση αφορά:
- Την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας.
- Την καταβολή του Δώρου Πάσχα 2026.
- Λοιπά βοηθήματα που χορηγούνται από την Υπηρεσία.
Η εξαίρεση για τη δήλωση παρουσίας
διαίτερη προσοχή συστήνεται στους ανέργους που έχουν την υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα από τις 2 Απριλίου 2026 έως τις 19 Απριλίου 2026. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προπληρωμή των επιδομάτων θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά τη δήλωση παρουσίας.
Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου:
- gov.gr > Εργασία και Ασφάλιση > Ανεργία > Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων
Διαβάστε επίσης
Χρονοδιάγραμμα και κατάθεση
Οι πιστώσεις εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της εντολής, ανάλογα με το τραπεζικό ίδρυμα. Η χρήση της προπληρωμένης κάρτας επιτρέπει στους δικαιούχους να πραγματοποιούν αγορές ή αναλήψεις άμεσα, διευκολύνοντας τον οικογενειακό προγραμματισμό για την περίοδο του Πάσχα.





0 ΣΧΟΛΙΑ