ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια – Δυσάρεστα για τους Θεσσαλονικείς: Στα ύψη η τιμή της μπουγάτσας

Ακρίβεια – Δυσάρεστα για τους Θεσσαλονικείς: Στα ύψη η τιμή της μπουγάτσας
Μπογάτσα / Φωτογραφία: EUROKINISSI
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Την ανιούσα βλέπουν οι τιμές της μπουγάτσας, του κορυφαίου εδέσματος στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς έχει φτάσει να κοστίζει 3 ευρώ ανά μερίδα. Μπουγάτσα με κρέμα, τυρί, κιμά ή οποιαδήποτε άλλη γέμιση ναι μεν είναι αγαπημένη επιλογή των Βορειοελλαδιτών, όμως, η τιμή της έχει αυξηθεί κατά πολύ.

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του κλάδου στον ANT1, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες τούς αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους. «Χρόνο με τον χρόνο – μη σας πως και δύο φορές τον χρόνο – αναγκαζόμαστε να κάνουμε ανατίμηση», αναφέρει ένας επιχειρηματίας του είδους και προσθέτει πως «η ενέργεια μάς κοστίζει πάρα πολύ. Άλευρα και σιμιγδάλι έχουν ανεβεί τουλάχιστον 40-50% πάνω – μη σας πω και παραπάνω. Ειδικά τα λάδια, ένα 60-70% πάνω. Και στα γαλακτοκομικά και στα τυροκομικά. Το ποσοστό είναι σίγουρα πάνω από 50%».

Οι τιμές της μπουγάτσας

Στη Θεσσαλονίκη, μία μερίδα μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί –που είναι οι δημοφιλέστερες– κυμαίνονται από 2,50 – 2,60 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι που η τιμή ήταν στα 2,30-2,40 ευρώ. Ενώ, μία μερίδα μπουγάτσα με μία πιο ιδιαίτερη γέμιση, όπως κιμά ή γραβιέρα, μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ.

Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες, δεν αποκλείεται να δούμε περαιτέρω αυξήσεις στο αγαπημένο έδεσμα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου