ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο διάλογος στην πιτσαρία πριν τη μητροκτονία στη Λάρισα – «Ήταν κλειστό παιδί, δε χαιρετούσε ιδιαίτερα τον κόσμο»

Ο 21χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του στη Λάρισα

«Μουδιασμένη» η γειτονιά – Με σκυμμένο κεφάλι ο 21χρονος στο Δικαστικό Μέγαρο

Σιωπηλός και με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, λίγο πριν τις 12:30, ο 21χρονος που δολοφόνησε την 52χρονη μητέρα του στη Λάρισα, τη Δευτέρα 12/5.

Ο μητροκτόνος εισήλθε από την είσοδο του Τμήματος Μεταγωγών, όπως αναφέρει το larissanet. Παρά τις ερωτήσεις που δέχθηκε για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την πράξη, διατήρησε τη σιωπή του.

Ο 21χρονος μητροκτόνος συνοδεία αστυνομικών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας / Φωτογραφία larissanet

Σε σοκ η γειτονιά

Σοκ και θλίψη επικρατούν στη γειτονιά της οδού Λεωνίδου στη Λάρισα, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία. Kάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί, που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές. «Είμαστε σοκαρισμένοι», δήλωσε γείτονας.

«Έβγαζε τον σκύλο του βόλτα, τον βλέπαμε να περνάει από εδώ. Τον βλέπαμε με τον ξάδελφό του. Αισθανόμαστε χάλια», είπαν ακόμη για τον μητροκτόνο.

Όπως σημειώνουν, ο 21χρονος είχε εσωστρεφή συμπεριφορά. «Ήταν κλειστό παιδί, που δε χαιρετούσε ιδιαίτερα τον κόσμο», αλλά «ήσυχο που δε δημιουργούσε κανένα προβλήματα. Έπαιζε με το μπουζούκι του τακτικά, δεν ξέρουμε τι συνέβη».

Ο διάλογος στην πιτσαρία πριν τη μητροκτονία

Το απόγευμα της Κυριακής, ο 21χρονος φαίνεται να επισκέφθηκε μια πιτσαρία, που βρισκόταν κοντά στο σπίτι του και φέρεται να προμηθευόταν συχνά πίτσα από εκεί. Όπως φαίνεται στο βίντεο, είχε μαζί του δύο σκυλιά – ένα της οικογένειάς του και ένα άλλο.

«Ήρθε προχθές το βράδυ κατά τις 19:00 το απόγευμα. Όλοι αγαπάμε τα ζώα και εγώ τα λατρεύω έχω πολλά στο σπίτι μου. Απλά επειδή είμαστε χώρος εστίασης και του έκανα λίγο παρατήρηση γιατί μπήκε μέσα με τα σκυλάκια του. Βγήκε έξω το παιδί οκ. Παρήγγειλε μια πίτσα. Του είπα εάν θα με πληρώσει και μου είπε πως δεν έχει χρήματα και θα πάει στη μαμά του να πάρει και θα γυρίσει. Όντως το παιδί πήγε, γύρισε, πήρε την πίτσα του και έφυγε. Και χθες το βράδυ μάθαμε αυτό που έγινε. Είναι εδώ δίπλα της γειτονιάς. Εγώ άκουσα ότι το παιδί έπινε. Γνώριζε η γειτονιά για τους καβγάδες, αυτό μου μετέφεραν με ασφάλεια άνθρωποι που γνωρίζουν».

Το χρονικό

Η 52χρονη γυναίκα φαίνεται να δολοφονήθηκε με δεκάδες μαχαιριές, σε ένα έγκλημα που αποκαλύφθηκε 14 ώρες αργότερα, όταν ο 21 ετών γιος της προσπάθησε, με τη βοήθεια του ξάδελφού του, να μεταφέρει εκτός οικίας τη σορό της, τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από έναν περαστικό, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Άμεσα έσπευσαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι εντόπισαν το πτώμα της 52χρονης και προχώρησαν στη σύλληψη του 21χρονου γιου της και του ξάδελφού του.