ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ντρέπεται για αυτό που έκανε»: Η γραμμή υπεράσπισης που παίρνει η 62χρονη που έθαψε κρυφά τη μάνα της στη Βοιωτία

«Ντρέπεται για αυτό που έκανε»: Η γραμμή υπεράσπισης που παίρνει η 62χρονη που έθαψε κρυφά τη μάνα της στη Βοιωτία
Η γραμμή υπεράσπισης που παίρνει η 62χρονη στη Βοιωτία
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η υπόθεση που ανέκυψε στη Βοιωτία σοκάρει από τότε, που αστυνομικοί εντόπισαν τη σορό ηλικιωμένης θαμμένη σε αυτοσχέδιο λάκκο μέσα σε έναν παλιό στάβλο.

Δράστης η 62χρονη κόρη της και διευθύντρια του ΚΕΠ Οινοφύτων, η οποία με τη βοήθεια ενός άνδρα επιχείρησε να κρύψει τον θάνατο της μητέρας της, με στόχο να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας της.

«Ντρέπεται πολύ για αυτά που έχει κάνει. Το έχει συνειδητοποιήσει, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθεί να συνέλθει. Το λάθος το έκανε γιατί βρισκόταν σε μεγάλη οικονομική ανάγκη και χρειαζόταν χρήματα από τη σύνταξη και το επίδομα που έπαιρνε η μητέρα της. Όφειλε χρήματα σε τράπεζες, είχε δανειστεί από τρίτους για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της μητέρας της και άλλα οικογενειακά προβλήματα υγείας», είπε ο Νικόλαος Γεωργούσης, δικηγόρος της 62χρονης.

Σύμφωνα με την ίδια, η μητέρα της πέθανε το 2023 από παθολογικά αίτια και λόγω οικονομικών δυσκολιών αποφάσισε να αποκρύψει το γεγονός. Ομολόγησε ότι προσέλαβε αλλοδαπό εργάτη για να τη βοηθήσει να τη θάψει.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 62χρονης, η γυναίκα έθαψε τη μητέρα την τον Αύγουστο του 2023, όταν και πέθανε η ηλικιωμένη. Οι αποκαλύψεις ήρθαν στο φως ύστερα από καταγγελίες κατοίκων που δεν είχαν δει την ηλικιωμένη για χρόνια, ενώ η κόρη ισχυριζόταν ότι η μητέρα της είτε ζούσε με συγγενείς είτε φιλοξενούνταν σε δομή. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, παρουσίαζε άλλη ηλικιωμένη γυναίκα ως τη μητέρα της.

«Η 62χρονη έλεγε ότι είχε τη μητέρα της σε δομή ή σε μία αδερφή της στην Ελευσίνα. Την φρόντιζε η ίδια για πολλά χρόνια. Στο σπίτι είχε τα σκυλιά, ήταν λίγο επιθετική κι έτσι δεν ζύγωνε κανένας κοντά. Τα τελευταία», είπε στο Mega ο Τάκης Αικατερίνης, πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κλειδίου. Σε βάρος της 62χρονης σχηματίστηκε δικογραφία ψευδή κατάθεση και σύμφωνα με τον δικηγόρο της, εάν θα της απαγγελθούν άλλες κατηγορίες θα φανεί στην πορεία.

Το ποσό που έπαιρνε η 62χρονη και οι απαντήσεις της ιατροδικαστικής

Το ποσό των 1.400 ευρώ τον μήνα φέρεται να λάμβανε η ηλικιωμένη καθώς εκτός από τη σύνταξη έπαιρνε και δυο επιδόματα. Έτσι όπως υποστήριξε η 62χρονη κράτησε κρυφό τον θάνατο της μητέρας της και έθαψε τη σορό της, ώστε να συνεχίσει να τα παίρνει, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η αποβιώσασα που θάφτηκε στο λαγούμι του στάβλου, δεν λάμβανε μόνο τη σύνταξή της αλλά και δύο επιδόματα.

Η σύνταξη γήρατος ήταν 846 ευρώ, το επικουρικό 122 ευρώ και το ιδρυματικό επίδομα- που λαμβάνουν οι ασφαλισμένοι οι οποίοι χρειάζονται φροντιστή για να έχουν κάποιον δίπλα τους να τους βοηθάει (συνήθως κάποια οικιακή βοηθός) 432 ευρώ.

Αν τα χρήματα πολλαπλασιαστούν επί 24 μήνες, διότι υπολογίζεται πως για τόσο χρονικό διάστημα έπαιρνε τα χρήματα η 62χρονη, κόρη, διευθύντρια ΚΕΠ, πρόκειται για το ποσό των 33.600 ευρώ, το οποίο τώρα θα πρέπει να επιστραφεί και μάλιστα εντόκως.

Το ερώτημα είναι αν υπήρξαν παθολογικά αίτια αλλά κυρίως πότε υπήρξε ο θάνατος, διότι μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για ψεύδη περί μεταφοράς της μητέρας της σε δομή. Ο γιος της 62χρονης, που σπουδάζει στην Κρήτη, είπε με τη σειρά του ότι έχει να να τις δει 5 χρόνια.

Η σορός μεταφέρθηκε στο εργαστήριο Δικαστικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Ιατρική Σχολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτήν την εξέταση μπορεί να βρεθεί αν έχουν κακώσεις τα οστά, αν είναι σπασμένο το υοειδές οστό (που σπάει σε στραγγαλισμό) και από εκεί και πέρα μπορούν να δουν από εξετάσεις αν είχε δηλητηριαστεί η σορός με κάποια βαρέα μέταλλα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου