ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 νεκροί σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών – Και αστυνομικοί στα θύματα

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 νεκροί σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών – Και αστυνομικοί στα θύματα
Οι ειδικές μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας της Βραζιλίας συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά των ναρκωτικών
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στον θάνατο οδηγήθηκαν τουλάχιστον 64 άνθρωποι στη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια τεράστιας επιχείρησης της Αρχών κατά των ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Συμμετείχαν 2.500 αστυνομικοί, τέσσερις εκ των οποίων σκοτώθηκαν επίσης. Οι ειδικές μονάδες της στρατιωτικής αστυνομίας της χώρας συνέδραμαν στις επιδρομές.

Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος απολογισμός των Αρχών έκανε λόγο για 20 νεκρούς της φονικότερης, όπως εξελίχθηκε, αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην πολιτεία του Ρίο.

Αστυνομικοί έχουν συλλάβει μια ομάδα ατόμων κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η επιχείρηση έγινε ενόψει της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ

Οι μεγάλης κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις δεν είναι ασυνήθιστες πριν από σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις στο Ρίο, το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξένησε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, τη σύνοδο κορυφής του G20 το 2024 και τη σύνοδο κορυφής των BRICS νωρίτερα φέτος (2025).

Σύμφωνα με το Reuters, η επιχείρηση αποτελεί μέρος της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα COP30, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπελέμ, στη βόρεια Βραζιλία.

Η επιχείρηση της Τρίτης (28/10) περιγράφηκε από την κρατική κυβέρνηση ως η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ εναντίον της συμμορίας Comando Vermelho.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου