Σοκ με τον άνδρα με νοητική αναπηρία που πέταξε 3χρονο σε λάκκο με κροκόδειλους – Γυναίκα βούτηξε για να το σώσει

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η υπόθεση ενός τρίχρονου αγοριού που βρέθηκε μέσα σε περίφραξη με κροκόδειλους και αλιγάτορες σε ζωολογικό κήπο κοντά στο Χάντινγκτον του Κέιμπριτζσαϊρ. Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Addenbrooke’s, όπου σύμφωνα με την Αστυνομία νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.
Η ηρωική επέμβαση φύλακα
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Johnsons of Old Hurst, έναν οικογενειακό ζωολογικό χώρο που διαθέτει τροπικό σπίτι με ερπετά. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το αγόρι βρισκόταν σε υπερυψωμένο διάδρομο παρατήρησης, από όπου οι επισκέπτες μπορούν να βλέπουν τους κροκόδειλους και τους αλιγάτορες. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το παιδί φέρεται να βρέθηκε μέσα στον χώρο των ερπετών, πέφτοντας από ύψος περίπου 15 ποδιών.
Η υπόθεση πήρε ακόμη πιο σοβαρή τροπή όταν η Αστυνομία συνέλαβε έναν 30χρονο άνδρα από το Νόρφολκ ως ύποπτο για απόπειρα δολοφονίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο άνδρας δεν γνώριζε το παιδί. Ωστόσο, αφού εξετάστηκε, κρίθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τη μονάδα σοβαρών εγκλημάτων.
Μάρτυρες που βρίσκονταν στον χώρο περιέγραψαν σκηνές πανικού. Γονείς που είχαν πάει με τα παιδιά τους στον ζωολογικό κήπο ανέφεραν ότι άκουσαν μια δυνατή κραυγή από την περιοχή της περίφραξης των κροκοδείλων, χωρίς αρχικά να μπορούν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Λίγα λεπτά αργότερα στο σημείο έφτασε αεροδιακομιδή, ενώ οι υπεύθυνοι φέρεται να χρησιμοποίησαν λευκά πανιά για να αποκρύψουν την εικόνα από τους επισκέπτες.
Καθοριστικό ρόλο στη διάσωση του παιδιού φέρεται να έπαιξε η ιδιοκτήτρια και φύλακας του ζωολογικού κήπου, Tracey Johnson. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ίδια έτρεξε προς την περίφραξη και κατάφερε να απομακρύνει το παιδί από το επικίνδυνο σημείο, πριν η κατάσταση γίνει ακόμη πιο τραγική. Μάρτυρες και κάτοικοι της περιοχής τη χαρακτήρισαν «ηρωική», τονίζοντας ότι η αντίδρασή της ήταν άμεση και ψύχραιμη.
Το παιδί φέρεται να υπέστη σοβαρά τραύματα, ανάμεσά τους κάταγμα στο χέρι και στη λεκάνη, ενώ οι Αρχές διερευνούν αν τραυματίστηκε και από επίθεση κροκοδείλου. Στην περίφραξη υπάρχουν περισσότεροι από δώδεκα κροκόδειλοι και αλιγάτορες, ανάμεσά τους μεγάλοι κροκόδειλοι του Νείλου, με μήκος που φτάνει έως και τα 11 πόδια. Ειδικός στα ερπετά, που γνωρίζει τους ιδιοκτήτες του πάρκου, εξήγησε ότι οι κροκόδειλοι μπορεί να είναι καλά ταϊσμένοι, όμως αν ένας άνθρωπος πέσει ξαφνικά κοντά τους, είναι πιθανό να αντιδράσουν ενστικτωδώς και να δαγκώσουν.
Διαβάστε επίσης
Όπως σημείωσε, ακόμη και ένα «δοκιμαστικό» δάγκωμα από τόσο ισχυρό ζώο μπορεί να προκαλέσει καταστροφικούς τραυματισμούς. Η Αστυνομία του Κέιμπριτζσαϊρ ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο λίγο μετά τη 1:20 το μεσημέρι, έπειτα από ενημέρωση της υπηρεσίας ασθενοφόρων για σοβαρό περιστατικό με παιδί. Το αγόρι δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στον χώρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.






0 ΣΧΟΛΙΑ