ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικά βίντεο: Η στιγμή που κεραυνός χτυπάει γυναίκα έξω από εκκλησία – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη για τη ζωή μετά από σφοδρό χτύπημα κεραυνού.
Μια γυναίκα στις ΗΠΑ κατάφερε να βγει νικήτρια στη μάχη για τη ζωή μετά από σφοδρό χτύπημα κεραυνού.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σοκαριστικά βίντεο από τις ΗΠΑ με κεραυνό να χτυπάει γυναίκα. Το σοβαρότατο αυτό ατύχημα έλαβε χώρα στις 6 Μαΐου, στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης του ναού St. Joseph Catholic Church ο οποίος βρίσκεται στην κομητεία Cobb της πολιτείας Τζόρτζια. Η άτυχη γυναίκα, η οποία ονομάζεται Ζαν Μένα, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο πάρκινγκ και φόρτωνε διάφορα αντικείμενα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου της. Ξαφνικά, ο καιρός άλλαξε απότομα και ξέσπασε μια σφοδρή καταιγίδα, με αποτέλεσμα η ίδια να μην προλάβει να αντιδράσει εγκαίρως και να καταφύγει σε κάποιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε αργότερα η ίδια η παθούσα, ο κεραυνός δεν χτύπησε απευθείας το σώμα της, αλλά βρήκε πρώτα ένα δέντρο που βρισκόταν εντός του χώρου στάθμευσης. Η ένταση του χτυπήματος ήταν τόσο μεγάλη που το δέντρο κόπηκε ακαριαία στα δύο. Στη συνέχεια, η τεράστια ηλεκτρική εκκένωση φαίνεται πως μεταφέρθηκε στο κοντινό αυτοκίνητό της και από το όχημα πέρασε στο σώμα της γυναίκας, προκαλώντας την άμεση κατάρρευσή της.

Η Ζαν Μένα βρέθηκε να κείτεται μπρούμυτα πάνω στο οδόστρωμα, έχοντας χάσει πλήρως τις αισθήσεις της, χωρίς να αναπνέει και χωρίς να εντοπίζεται σφυγμός. Αναφερόμενη στην ένταση εκείνων των κρίσιμων στιγμών, εξήγησε πως για μερικά λεπτά της ώρας ήταν σαν να είχε πεθάνει.

Δείτε επίσης: Viral συνάντηση στις ΗΠΑ: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός με τη Dara – «Συνάντησα έναν φίλο στη Νέα Υόρκη»

Η σωτηρία της κρεμόταν από μια κλωστή, όμως η τύχη ήταν με το μέρος της καθώς ένας αστυνομικός της περιοχής έφτασε πρώτος στο σημείο. Διαπιστώνοντας αμέσως ότι η γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση ανακοπής, ξεκίνησε να της παρέχει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, αγνοώντας τη δυνατή βροχή που έπεφτε εκείνη την ώρα. Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφτασαν ενισχύσεις με επιπλέον αστυνομικούς αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι συνέχισαν συντονισμένα τις προσπάθειες ανάνηψης.

Οι διασώστες χρησιμοποίησαν και έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, και οι κοινές τους ενέργειες αποδείχθηκαν τελικά καθοριστικές για να πάρει και πάλι μπροστά η καρδιά της. Αμέσως μετά, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Kennestone, όπου οι γιατροί ανέλαβαν την περαιτέρω ιατρική της φροντίδα, βοηθώντας την να επιβιώσει και να αναρρώσει πλήρως.

Μερικές εβδομάδες μετά την περιπέτειά της, η Ζαν Μένα επέστρεψε στον ίδιο ακριβώς χώρο στάθμευσης, προκειμένου να συναντήσει ξανά τους ανθρώπους που της έσωσαν τη ζωή. Η επανένωση αυτή ήταν γεμάτη συγκίνηση, με τη γυναίκα να εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε κάθε έναν από τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, χαρακτηρίζοντάς τους ως επίγειους αγγέλους του Θεού. Από την πλευρά του, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μαριέτα, Κέβιν Γκέρχαρντ, δήλωσε ότι τέτοια περιστατικά δίνουν τεράστια δύναμη στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου