Ουκρανία: Τουλάχιστον 4 νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο – Ένα παιδί ανάμεσά τους

Τα ξημερώματα της Κυριακής, το Κίεβο βομβαρδίστηκε ξανά από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους, με ανεξάρτητους παρατηρητές να μιλούν για μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της Ρωσίας στην ουκρανική πρωτεύουσα και τη γύρω περιοχή από την έναρξη του πολέμου.
Για την ώρα, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους -μεταξύ των οποίων ένα 12χρονο κορίτσι- και περίπου 10 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τιμούρ Τκατσένκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω της εφαρμογής Telegram. Όπως ανέφερε, επίσης, τα ρωσικά χτυπήματα προκάλεσαν ζημιές σε 15 σημεία πέντε συνοικιών του Κιέβου, με πολυκατοικίες να πλήττονται από drones.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών δήλωσαν ότι το 12χρονο κορίτσι εντοπίστηκε νεκρό στα ερείπια πενταώροφης πολυκατοικίας στη συνοικία Σολιμιάνσκι ενώ δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε καρδιολογικό ινστιτούτο στην ίδια περιοχή.
Επιπλέον, αρκετές άλλες περιοχές χτυπήθηκαν στην επίθεση, με τουλάχιστον 16 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, να τραυματίζονται στην πόλη Ζαπορίζια, στο νότιο τμήμα της χώρας.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τη μεριά του, δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 500 drones και πάνω από 40 πυραύλους στη νυχτερινή επίθεση στην Ουκρανία. «Η Μόσχα θέλει να συνεχίζει να πολεμά και να σκοτώνει και της αξίζει μόνο η πιο σκληρή πίεση από τον κόσμο», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, μέσω της εφαρμογής Telegram.
«Ο Πούτιν πρέπει να νιώσει τον κίνδυνο της συνέχισης αυτού του πολέμου»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, δήλωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε «μαζική» αεροπορική επίθεση στη χώρα με εκατοντάδες πυραύλους και drones. Σε ανάρτηση στο Χ, ανέφερε ότι η επίθεση τονίζει την ανάγκη για περισσότερες τιμωρητικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας προκειμένου να αναγκασθεί να σταματήσει την επιθετικότητα της.
«Ο Πούτιν πρέπει να νιώσει τον κίνδυνο της συνέχισης αυτού του πολέμου –προσωπικά για τον ίδιο, τις τσέπες των φίλων του, την οικονομία και το καθεστώς του», είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Αυτό είναι που μπορεί να τον κάνει να σταματήσει αυτό τον παράλογο πόλεμο».
Η κινητοποίηση της Πολωνίας
Στα δυτικά της Ουκρανίας, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι κινητοποίησε την αεροπορία της «προληπτικά», ύστερα από την είσοδο στον εναέριο χώρο της περίπου 20 ρωσικών drones καθώς και τριών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Εσθονίας μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο την προστασία του πληθυσμού, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τις αρχές.






0 ΣΧΟΛΙΑ