Mπριζίτ Μπαρντό και Αλέν Ντελόν: Η ιστορία μιας φιλίας που νίκησε τον χρόνο

Η Μπριζίτ Μπαρντό ήταν το απόλυτο σύμβολο του σεξ και της ελευθερίας. Ο Αλέν Ντελόν ήταν ο «πιο ωραίος άνδρας στον κόσμο» με το παγωμένο, μαγνητικό βλέμμα. Οι δύο ηθοποιοί δεν υπήρξαν ποτέ ζευγάρι στη ζωή, παρά τις προσδοκίες των θαυμαστών τους. Κατάφεραν όμως κάτι πολύ πιο σπάνιο για τον λαμπερό κόσμο του κινηματογράφου: έχτισαν μια αδιάρρηκτη φιλία που άντεξε πάνω από έξι δεκαετίες.
«Ο θάνατος του Αλέν Ντελόν αφήνει ένα αβυσσαλέο κενό που τίποτα και κανείς δεν μπορεί να καλύψει», δήλωσε το 2024 η μυθική Μπριζίτ Μπαρντό, η θρυλική «μπεμπέ» του γαλλικού και όχι μόνο κινηματογράφου που έφυγε χθες 28/12 από τη ζωή στα 91 της χρόνια.
Μια σχέση πέρα από τον έρωτα
Η Μπριζίτ Μπαρντό και ο Αλέν Ντελόν γνωρίστηκαν το 1958 κατά την διάρκεια μιας φωτογράφισης. Αν και έπαιξαν μαζί σε λίγες ταινίες, όπως στην ταινία του 1961 «Les Amours célèbres» (Διάσημοι έρωτες) και στην ταινία του 1968 «Histoires extraordinaires» (γνωστή και με τον τίτλο «Στον ίλιγγο της ακολασίας»), με την πάροδο των χρόνων οι δύο μεγάλοι ηθοποιοί του γαλλικού κινηματογράφου έγιναν καλοί φίλοι.
Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια η Bardot: «Ο Alain και εγώ δεν είχαμε ποτέ ερωτική σχέση. Ήμασταν οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μια βαθιά αδελφική σύνδεση που δεν χρειαζόταν το σεξ για να επιβιώσει».
Η άλλοτε ντίβα της μεγάλης οθόνης δεν δίστασε να εκφράσει την απογοήτευσή της που κρατήθηκε μακριά από τον καλό της φίλο στις τελευταίες μέρες της ζωής του. «Ήταν φυλακισμένος στο σπίτι του. Κανείς δεν μπορούσε να εισέλθει σε αυτό το κτήμα, ούτε καν να του μιλήσει στο τηλέφωνο, δεν ήταν αυτός που σήκωνε το τηλέφωνο. Η οικογένεια αποφάσιζε για όλα», δήλωσε η Μπριζίτ Μπαρντό στην συνέντευξη που παραχώρησε τηλεφωνικά από το Σεν Τροπέ, όπου κατοικεί μόνιμα εδώ και δεκαετίες.
«Δεν βλεπόμαστε ποτέ αλλά μου τηλεφωνούσε τακτικά», ανέφερε η Μπριζίτ Μπαρντό. «Γιορτάζαμε τα γενέθλιά μας, τηλεφωνούσε ο ένας στον άλλον χωρίς λόγο», είπε η ηθοποιός και πρόσθεσε πως πριν φύγει από τη ζωή ο Αλέν Ντελόν, όταν τον καλούσε δεν σήκωσε ποτέ ο ίδιος το τηλέφωνο και δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του. Η Μπριζίτ Μπαρντό χαρακτήρισε τον Αλέν Ντελόν το «alter ego» της για δύο λόγους. «Υπήρξαμε τυχεροί που είχαμε αυτή την ομορφιά, ο καθένας στο φύλο του», είπε η Μπαρντό και ανέφερε, επίσης, την μεγάλη αγάπη για τα ζώα που είχε ο Αλέν Ντελόν, όπως και εκείνη.
Η κοινή αγάπη για τα ζώα
Η Μπαρντό είχε αποκαλύψει πωςέθαβε στον κήπο της κατοικίας της τα σκυλιά της όταν πεθαίνουν, όπως έκανε και ο Αλέν Ντελόν. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε ζητήσει όταν φύγει από τη ζωή να έχει μια διακριτική ιδιωτική κηδεία και να ταφεί δίπλα στους τάφους των 35 σκύλων του, με τους οποίους ήταν εξαιρετικά δεμένος.






0 ΣΧΟΛΙΑ