ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία δοκίμασε νέο πυρηνοκίνητο πύραυλο κρουζ – «Δεν υπάρχει ανάλογο» θριαμβολογεί ο Πούτιν

Η Ρωσία δοκίμασε νέο πυρηνοκίνητο πύραυλο κρουζ – «Δεν υπάρχει ανάλογο» θριαμβολογεί ο Πούτιν
Εκτόξευση του πυρηνικού πυραύλου 9M730 Burevestnik της Ρωσίας κατά τη διάρκεια δοκιμών
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στη δοκιμή του Burevestnik, του νέου πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ, προχώρησε η Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα (26/10), γεγονός που μαρτυρά πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν είναι πρόθυμος να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας.

Ο πύραυλος αυτός, που μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, διέσχισε απόσταση 14.000 χιλιομέτρων και βρισκόταν στον αέρα για περίπου 15 ώρες, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της χώρας.

«Δεν υπάρχει ανάλογο στον κόσμο»

Ο Πούτιν έχει δηλώσει ότι ο 9M730 Burevestnik («Θαλασσοβάτης») είναι «αθέατος» στα σημερινά και μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, με σχεδόν απεριόριστο βεληνεκές και μη προβλέψιμη πορεία πτήσης. «Δεν υπάρχει ανάλογο στον κόσμο», τόνισε.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ντυμένος με στολή παραλλαγής, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε στον Γκεράσιμοφ ότι οι κρίσιμης σημασίας δοκιμές του Burevestnik ολοκληρώθηκαν και ότι θα ξεκινήσουν εργασίες για το τελικό στάδιο πριν από την ανάπτυξη των πυραύλων.

Επισκέφθηκε μάλιστα ένα από τα διοικητικά γραφεία της κοινής ομάδας δυνάμεων και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γκερασίμοφ και τους διοικητές, όπου έλαβε λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση στο μέτωπο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου