Εξιτήριο για τον Πάπα Φραγκίσκο – Ευλόγησε τους πιστούς από το μπαλκόνι του νοσοκομείου

Επιστρέφει στο Βατικανό
Στο μπαλκόνι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν για πέντε εβδομάδες εμφανίστηκε ο πάπας Φραγκίσκος, για να απευθυνθεί στο πλήθος που παρέμενε απ’ έξω.
Ο Ποντίφικας βγήκε στο παράθυρο του νοσοκομείου Gemelli στη Ρώμη, όπου νοσηλευόταν από τις 14 Φεβρουαρίου και ευλόγησε τους πιστούς που περίμεναν από κάτω.
Αμέσως μετά την προσευχή, ο πάπας Φραγκίσκος πήρε εξιτήριο για να επιστρέψει στην Casa Santa Marta, την κατοικία του στο Βατικανό.
Υπενθυμίζεται ότι ο πάπας Φραγκίσκος αντιμετώπιζε πρόβλημα οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού και αμφοτερόπλευρη πνευμονία.
Η κατάσταση της υγείας του πάπα Φραγκίσκου
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η πνευμονία έχει αντιμετωπιστεί με επιτυχία, αλλά χρειάζεται χρόνος για πλήρη ανάρρωση για τους επόμενους δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Πάπας θα λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα έχει την απαραίτητη περίοδο ξεκούρασης.
Ο δρ Αλφιέρι τόνισε ότι η υγεία του Αγίου Πατέρα βελτιώνεται σταθερά και η ελπίδα είναι ότι σύντομα θα μπορέσει να επανέλθει στο πρόγραμμά του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα αρχίσει αμέσως να συναντά κόσμο και ομάδες όπως έκανε πριν. Ο ίδιος επανέλαβε, ότι ο πάπας Φραγκίσκος αποδείχθηκε ένας «καλός» και συνεργάσιμος ασθενής, ακολουθώντας πάντοτε τις οδηγίες της ιατρικής ομάδας.
Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Πάπας πέρασε δύο κρίσιμα επεισόδια, κατά τα οποία η ζωή του διέτρεξε κίνδυνο. Του χορηγήθηκε μη επεμβατικός μηχανικός αερισμός και θεραπεία με οξυγόνο υψηλής ροής, αλλά ποτέ δεν διασωληνώθηκε και ήταν πάντα σε εγρήγορση και προσανατολισμένος. Ανέφερε ότι η προσωρινή «απώλεια φωνής» μετά την αμφοτερόπλευρη πνευμονία και τη θεραπεία της είναι φυσιολογική και τόνισε ότι ο πάπας Φραγκίσκος δεν πάσχει από διαβήτη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ιατρών, μετά την επιστροφή στην κατοικία του ο Πάπας θα εξακολουθήσει τη θεραπεία αποκατάστασης και ευελπιστούν ότι σύντομα θα μπορέσει να επανέλθει στις κανονικές του δραστηριότητες.
Επιπλέον, σημείωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, ο πάπας Φραγκίσκος παρέμεινε ενήμερος για τις τρέχουσες εξελίξεις, τόσο σε εκκλησιαστικά όσο και σε πολιτικά ζητήματα, και – όπως έχει φανεί – συνέχισε να εργάζεται.
Είναι χαρούμενος που παίρνει εξιτήριο, επανέλαβε ο ιατρός τονίζοντας πως «ο καλύτερος τρόπος ανάρρωσης είναι να γίνεται στο σπίτι».