«Eταίρα του Τραμπ η Μελόνι»: Χυδαία επίθεση στην Ιταλίδα πρωθυπουργό από συνδικαλιστή

«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς, που επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών»
Έντονα αντέδρασε η Τζόρτζια Μελόνι μετά τη χυδαία επίθεση που δέχθηκε από τον Ιταλό συνδικαλιστή Μαουρίτσιο Λαντίνι, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση χαρακτήρισε την πρωθυπουργό της Ιταλίας «εταίρα του Ντόναλντ Τραμπ».
Η οργισμένη απάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού
Ο Λαντίνι, γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας εργαζομένων CGIL, δήλωσε την Πέμπτη (16/10/2025) πως η Μελόνι «περιορίστηκε να παίζει τον ρόλο της εταίρας του Τραμπ και δεν έκανε απολύτως τίποτα, ενώ οι εργαζόμενοι ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους και υπερασπίστηκαν την τιμή της Ιταλίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη λέξη που χρησιμοποίησε ο συνδικαλιστής έχει και μια πιο ήπια, αρχαΐζουσα σημασία, αυτή της «αυλικής».
Η Μελόνι απάντησε μέσω ανάρτησής της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά της για τα σεξιστικά σχόλια του Λαντίνι.
«Ο γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι, προφανώς θολωμένος από μία αυξανόμενη μνησικακία (την οποία κατανοώ) στην τηλεόραση με χαρακτήρισε ”εταίρα”. Θεωρώ ότι όλοι γνωρίζουν τη σημασία της λέξης αυτής».
Διαβάστε επίσης
«Δείτε μία θαυμάσια εικόνα της Αριστεράς. Επί δεκαετίες μάς προσέφερε ηθικά διδάγματα για τον σεβασμό των γυναικών, αλλά στην συνέχεια, για να ασκήσει κριτική σε μια γυναίκα -μη διαθέτοντας επιχειρήματα- τη χαρακτηρίζει πόρνη»!
Ο γραμματέας του συνδικάτου Cgil, με τη σειρά του, ανταπάντησε στην επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης: «σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όταν χρησιμοποίησα την συγκεκριμένη έκφραση, ξεκαθάρισα αμέσως ότι η Μελόνι ήταν αυλική του Τραμπ, ακολούθησε την πορεία του, λειτούργησε ως γραμματέας του. Εξέφρασα μία πολιτική κρίση για τον ελλιπή ρόλο της ιταλικής κυβέρνησης και της πρωθυπουργού της».





