ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό έγκλημα στις ΗΠΑ: Νεκρή 17χρονη Ελληνίδα και μία φίλη της – Τις πάτησαν με το αμάξι

Διπλό έγκλημα στις ΗΠΑ: Νεκρή 17χρονη Ελληνίδα και μία φίλη της – Τις πάτησαν με το αμάξι
Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια φρικτή γυναικοκτονία με θύμα μια ανήλικη Ελληνίδα έλαβε χώρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν συνομήλικός της έπεσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του πάνω της, έπειτα από περίοδο συστηματικής παρενόχλησης.

Γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με θύμα 17χρονη Ελληνίδα

Σύμφωνα με το CBS News, η 17χρονη Μαρία Νιώτης και η ανήλικη φίλη της, Ισαμπέλα Σάλας, βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ κινούνταν με ηλεκτρικό ποδήλατο.

Το έγκλημα συνέβη λίγο πριν τις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Burnside Avenue, έναν ήσυχο, κατοικημένο δρόμο με όριο ταχύτητας μόλις 25 μίλια την ώρα, όπου ο δράστης τούς είχε στήσει καρτέρι. Ο ανήλικος φερόμενος ως δράστης των δολοφονιών παρενοχλούσε συστηματικά τη Μαρία Νιώτη, η οποία μάλιστα είχε ζητήσει και εξασφαλίσει περιοριστικά μέτρα εναντίον του από δικαστήριο πριν από λίγο καιρό.

Ο επίσης 17χρονος δράστης φέρεται να περίμενε μέσα στο αμάξι να εμφανιστούν οι κοπέλες και μόλις τις είδε, ανέπτυξε ταχύτητα και έπεσε πάνω τους και με τις 2 κοπέλες να χάνουν τη ζωή τους.

«Είχε κάνει καταγγελίες και δεν έγινε τίποτα. Είναι απλά μια τραγωδία», είπε η φίλη της οικογένειας ρης της 17χρονης, Τάμι Καρμπαχάλ.

Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να ελέγξουν υλικό από κάμερες ασφαλείας ή dashcams που πιθανώς να κατέγραψαν το μαύρο Jeep Compass με φιμέ τζάμια πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη σύγκρουση. Ο ανήλικος οδηγός εντοπίστηκε αμέσως από την αστυνομία, καθώς δεν απομακρύνθηκε από το σημείο.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη θλίψη που επεσκίασε το σπίτι τους»

Ο μητροπολίτης του Νιου Τζέρσεϊ Απόστολος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη, τελώντας τρισάγιο για τη μνήμη της 17χρονης. «Η Μαρία ήταν μόλις 17 ετών, ένα λουλούδι της ομογένειας που κόπηκε πρόωρα και άδικα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι χρέος όλων να σταθούν στο πλευρό της οικογένειας. Όπως σημείωσε, ήρθε σε επικοινωνία με τον θείο της νεαρής, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια και τη διάθεσή του να σταθεί δίπλα στην οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη θλίψη που επεσκίασε το σπίτι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Μαρία ήταν μόλις 17 ετών, ένα λουλούδι της Ομογένειας μας, που κόπηκε πρόωρα και άδικα», τόνισε ο Μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι «είναι χρέος όλων μας να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια, που βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία».

Ο κ. Απόστολος κατέληξε σημειώνοντας ότι θα επισκεφθεί την οικογένεια για να μεταφέρει προσωπικά τα συλλυπητήριά του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η προσευχή και η αλληλεγγύη της Ομογένειας θα απαλύνουν, όσο είναι δυνατόν, τον πόνο των ανθρώπων αυτών», κατέληξε ο κ. Απόστολος.

Η είδηση του θανάτου των δυο νεαρών κοριτσιών προκάλεσε συγκίνηση στους οικείους και τους φίλους των γονέων τους, με ομάδα εξ αυτών να συστήνουν ηλεκτρονική εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την κάλυψη των έκτακτων εξόδων της κηδείας τους στην πλατφόρμα GoFundMe.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου