ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Αγώνας για… επιβίωση: Ψαράς στο Περού βρέθηκε ζωντανός μετά από 95 ημέρες στη θάλασσα

Η απίστευτη ιστορία

Ένα απίστευτο θαύμα επιβίωσης σημειώθηκε στα ανοικτά του Περού, καθώς ένας 61χρονος ψαράς εντοπίστηκε ζωντανός έπειτα από 95 ημέρες παραμονής στη θάλασσα.

Ο αγώνας για επιβίωση

Ο Μάξιμο Νάπα είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα στις 7 Δεκεμβρίου, όμως, εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των ισχυρών ρευμάτων, έχασε τον προσανατολισμό του. Δέκα ημέρες αργότερα, το σκάφος του υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε… ακυβέρνητο, χωρίς να διαθέτει ραδιοφάρο έκτακτης ανάγκης.

Την περασμένη Τρίτη, ένα πλοίο από τον Ισημερινό εντόπισε το μικρό του αλιευτικό να παρασύρεται στα ανοικτά των ακτών του λιμανιού Τσιμπότε. Ο επικεφαλής του λιμενικού, Χόρχε Γκονζάλες, ανέφερε πως ο Νάπα βρέθηκε σοκαρισμένος αλλά σε αξιοσημείωτη φυσική κατάσταση, καθώς μπορούσε να περπατήσει και να φροντίσει τον εαυτό του. Μετά από σύντομη νοσηλεία, έλαβε εξιτήριο το Σάββατο.

Η κόρη του, Ινές Νάπα, συγκινημένη δήλωσε: «Είναι θαύμα που βρήκαν τον μπαμπά μου… Δεν χάσαμε ποτέ την ελπίδα μας»

Ο ίδιος περιέγραψε την εφιαλτική εμπειρία του, αποκαλύπτοντας ότι επιβίωσε τρώγοντας ψάρια, πουλιά και κατσαρίδες, ενώ για να ξεδιψάσει κατέφευγε στο νερό της βροχής και – σε έσχατη ανάγκη – στο αίμα χελώνας. «Δεν ήθελα να πεθάνω, για τη μητέρα μου. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη μητέρα μου», είπε συγκινημένος.

Ψαράς μάζεψε στα δίχτυα του τμήματα από πολεμικό αεροσκάφος

Πριν από λίγες μέρες, ένας ψαράς από το Ηράκλειο βρέθηκε μπροστά σε ένα… απροσδόκητο θέαμα στην περιοχή των Λινοπεραμάτων, όταν σε βάθος περίπου 25 μέτρων, τα δίχτυα του αλίευσαν τμήματα ενός πολεμικού αεροσκάφους, που εκτιμάται ότι προέρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώθηκε άμεσα και, με τη βοήθεια γερανοφόρου, ανέσυραν τα συντρίμμια του αεροσκάφους από τον βυθό. Ακολούθησε η διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης των ευρημάτων, προκειμένου να αποφασιστεί η «τύχη» τους και το μέρος όπου θα μεταφερθούν για περαιτέρω εξέταση.

 

Ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Νίκος Τσομπάνης, ενημέρωσε ότι μια ομάδα ειδικών από το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, εξετάζει προσεκτικά τα ευρήματα.

Παράλληλα, εξετάζεται το θέμα της μεταφοράς του αεροσκάφους, το οποίο έχει διασωθεί χωρίς την άτρακτο.