ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Δασκάλα μαχαίρωσε θανάσιμα 8χρονο κοριτσάκι!

Αν είναι δυνατόν!

Η δασκάλα, ηλικίας περίπου 40 ετών, παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε τη μαθήτρια στην πόλη Daejeon, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Το κορίτσι βρέθηκε τραυματισμένο από μαχαίρι στον δεύτερο όροφο ενός σχολικού κτιρίου στις 18:00 (τοπική ώρα) τη Δευτέρα και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο. Η δασκάλα βρισκόταν δίπλα της, επίσης τραυματισμένη, με την αστυνομία να εκτιμά ότι τα τραύματά της μπορεί να ήταν αυτοπροκαλούμενα.

Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της Νότιας Κορέας Τσόι Σανγκ-μοκ διέταξε την Τρίτη έρευνα για την υπόθεση και προέτρεψε τις αρχές «να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τέτοια περιστατικά δεν θα επαναληφθούν ποτέ».

Ντόπιοι τοποθέτησαν λουλούδια και μια κούκλα στην πύλη του σχολείου, το οποίο παρέμεινε κλειστό την Τρίτη. Η δασκάλα είχε αιτηθεί εξάμηνη άδεια απουσίας στις 9 Δεκεμβρίου, επικαλούμενη κατάθλιψη. Ωστόσο, επέστρεψε στο σχολείο μόλις 20 ημέρες αργότερα, αφού ένας γιατρός την έκρινε ικανή να εργαστεί, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό γραφείο της Daejeon.

Διαβάστε επίσης: Θλίψη στη Νότια Κορέα: Πέθανε αγαπημένη πρωταγωνίστρια του «Squid Game»

Η δασκάλα επικαλείται πως έχει κατάθλιψη

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ της μαθήτριας και της δασκάλας. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, η δασκάλα είχε δείξει σημάδια βίαιης συμπεριφοράς, καθώς φέρεται να είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα σε έναν συνάδελφο καθηγητή. Δύο στελέχη του γραφείου εκπαίδευσης επισκέφθηκαν το σχολείο το πρωί της Δευτέρας, την ημέρα του περιστατικού, για να ερευνήσουν το επεισόδιο.

Η εξαφάνιση της μαθήτριας δηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου ενημέρωσε το σχολείο ότι η μαθήτρια δεν εμφανίστηκε για να επιβιβαστεί εκείνη την ημέρα. Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να ανακρίνει τη δασκάλα μόλις αναρρώσει από την επέμβαση που υπεβλήθη.
Μετά την επίθεση στον συνάδελφό της, το γραφείο εκπαίδευσης σύστησε στη δασκάλα να λάβει άδεια και να απομακρυνθεί από τον άλλο εκπαιδευτικό. Την τοποθέτησαν να εργάζεται δίπλα στο γραφείο του υποδιευθυντή, ώστε να βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν είχε διδάξει από τον Δεκέμβριο, όταν έλαβε άδεια, και δεν είχε καμία άμεση επαφή με την οκτάχρονη μαθήτρια, σύμφωνα με τον αρμόδιο αξιωματούχο. Παρά τη φήμη της Νότιας Κορέας ως γενικά ασφαλούς χώρας με αυστηρούς νόμους για την οπλοκατοχή, τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί αρκετά εγκλήματα, κυρίως επιθέσεις με μαχαίρι.

«Με πονάει να βλέπω τέτοια περιστατικά γιατί ένα σχολείο πρέπει να είναι ο ασφαλέστερος χώρος μας», είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος Τσόι. «Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος που υπέστη μεγάλο σοκ και αγωνία».