Είναι αυτό «το πρόσωπο του Ιησού»; Δείτε την εικόνα που δημιούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη με βάση την Ιερά Σινδόνη

Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε το πρόσωπο του Ιησού Χριστού έπειτα από την ανακάλυψη ενός υφάσματος που πιστεύεται από ορισμένους ότι κάλυψε το σώμα του αμέσως μετά τη Σταύρωση.
Τι έδειξε η προσομοίωση
Ωστόσο, Ιταλοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία, εκτιμούν τώρα ότι το ύφασμα μήκους τεσσάρων μέτρων μπορεί όντως να προέρχεται όντως από την εποχή του Ιησού. Η Daily Express χρησιμοποίησε το Midjourney για να δημιουργήσει μια προσομοίωση αυτού που πολλοί πιστεύουν ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το σάβανο.
Το αποτέλεσμα που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη υποδηλώνει ότι ο Χριστός ήταν λευκός με μεγάλα μπλε μάτια, περιποιημένη γενειάδα και σημάδια από αγκάθια στο πρόσωπό του.
Is this the real face of Jesus? AI unveils image based on the Turin Shroud – as scientists claim to have new evidence the cloth was used to wrap the body of Christ after his crucifixion https://t.co/xZP5ZIgyno pic.twitter.com/jRatCMZPEa
— Daily Mail Online (@MailOnline) August 22, 2024
Τι συμβολίζει η Ιερά Σινδόνη
Η Ιερά Σινδόνη είναι ένα κομμάτι υφάσματος με μήκος 4,30 μέτρα και πλάτος 1,10 μέτρα, που απεικονίζει τη μορφή ενός γενειοφόρου άνδρα ο οποίος φέρεται να έχει σημάδια από σταύρωση.
Το συγκεκριμένο κομμάτι υφάσματος έχει κηλίδες αίματος σχεδόν σε όλο του το μήκος, ενώ η μορφή που είναι αποτυπωμένη πάνω του έχει ορατά σημάδια μαστιγώματος στην πλάτη. Έτσι, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα το Χριστού μετά τη Σταύρωση. Στον αντίποδα η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ύφασμα είναι δημιούργημα του ύστερου Μεσαίωνα.
Πώς όμως η Ιερά Σινδόνη βρέθηκε στο Τορίνο; Η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους που είχαν επικεφαλής τον Τίτο (70 μ.Χ.) είχε σαν αποτέλεσμα το ύφασμα αυτό να μεταφερθεί στην Έδεσσα (σημερινή Ούρφα της Τουρκίας). Κατά μια εκδοχή το 944 οι Βυζαντινοί εκστράτευσαν στην Έδεσσα για να πάρουν την Ιερά Σινδόνη, καθώς η πόλη το 638 είχε πέσει στα χέρια των Αράβων. Αυτό πραγματικά έγινε και η Ιερά Σινδόνη μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1204 όμως η Βασιλεύουσα έπεσε στα χέρια των Λατίνων Σταυροφόρων και η Ιερά Σινδόνη εξαφανίστηκε. Κάποιες πηγές, αναφέρουν ότι για μερικά χρόνια, βρισκόταν και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με άλλη εκδοχή βρισκόταν πάντα στην Έδεσσα και ήταν γνωστή ως Άγιο Μανδύλιο ή Εικόνα της Έδεσσας ,γιατί ήταν διπλωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μόνο το πρόσωπο σε ανοιχτή θήκη.






0 ΣΧΟΛΙΑ