ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέος ιός στα ζώα – Εξαπλώνεται η «νόσος της μπλε γλώσσας»

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέος ιός στα ζώα – Εξαπλώνεται η «νόσος της μπλε γλώσσας»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά το ξέσπασμα της ασθένειας που είναι γνωστή ως  «νόσος της μπλε γλώσσας»  και εμφανίζεται σε κατσίκες, βοοειδή και αγελάδες στο Βέλγιο.

Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων, η «νόσος της μπλε γλώσσας» που ξέσπασε στις αρχές του μήνα εξαπλώνεται σταδιακά.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παγκόσμιος συναγερμός: Βρέθηκαν τα πρώτα κρούσματα του ιού Oropouche – Τι συμπτώματα εμφανίζει

Επί του παρόντος, συνολικά 874 πρόβατα, κατσίκες, αγελάδες και βοοειδή φέρουν τη νόσο, 544 από τα οποία βρίσκονται στο φλαμανδόφωνο τμήμα του Βελγίου (περιοχή των Βρυξελλών).

Ο ιός δεν μολύνει τον άνθρωπο. Η ασθένεια εξαπλώνεται ιδιαίτερα μεταξύ των προβάτων και οι θάνατοι σημειώνονται σε αυτό το είδος. Ενώ επηρέασε περισσότερες από 500 φάρμες, δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα ζώα συνολικά χάθηκαν.

Η ασθένεια, που ονομάζεται έτσι επειδή κάνει μπλε τις γλώσσες των μολυσμένων ζώων, προκαλείται από ένα είδος κουνουπιών.

Πηγή: pixabay

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου