ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σήμα συναγερμού από τους σεισμολόγους: «Έρχεται τεράστιος σεισμός που θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες 48 ώρες»!

Σήμα συναγερμού από τους σεισμολόγους: «Έρχεται τεράστιος σεισμός που θα φτάσει τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες 48 ώρες»!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το δικό τους σήμα συναγερμού εξέδωσαν οι σεισμολόγοι για σεισμό, ο οποίος είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα 9 Ρίχτερ, τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες ώρες είναι αρκετά πιθανό να επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο.

Διαβάστε επίσηςΦόβος για μεγάλο σεισμό: Εντοπίστηκε αυτό το ψάρι – Είναι γνωστό ως ο προάγγελος της «καταστροφής» (photo)

Όπως τονίζεται από το γενικό συμβούλιο του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας του Παραρτήματος της Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, μέσα από ανακοίνωσή του, υπάρχει η πιθανότητα σεισμού από τα 6 έως τα 9 Ρίχτερ στις επόμενες δύο ημέρες.

Η εκτίμηση των σεισμολόγων για το μεγάλο σεισμό

Οι ειδικοί προειδοποιούν για αυξημένη πιθανότητα ισχυρού σεισμικού γεγονότος που θα μπορούσε να συμβεί μετά από σεισμό μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, που καταγράφηκε την προηγούμενη μέρα σε απόσταση 118 χλμ. από το Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το επίκεντρο του νέου σεισμού ενδέχεται να είναι στον κόλπο Avacha, ο οποίος θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες δονήσεις με δύναμη έως και 9 βαθμών στο Petropavlovsk-Kamchatsky, στο Yelizovo, στο Vilyuchinsk και στο Ust-Kamchatsk. Οι επιστήμονες σημειώνουν επίσης ότι αρκετή σεισμική ενέργεια έχει συσσωρευτεί στην Καμτσάτκα για σεισμό μεγέθους 8,5-8,7 Ρίχτερ.

Παρόμοιοι ισχυροί σεισμοί έχουν σημειωθεί στο παρελθόν στην Καμτσάτκα. Έτσι, το 1952 καταγράφηκε ένας υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε το τσουνάμι. Ο αριθμός των θυμάτων αναφέρθηκε στη Μόσχα 2,3 χιλιάδες νεκροί. Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, μεταξύ 4 και 14 χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν πεθάνει.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου