Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα ναυαγοσώστη σε παραλία: Απαγορεύει την είσοδο «σε Πακιστανούς και μαύρους»

Έβαλε τους δικούς του απαράδεκτους κανόνες

19 Ιουνίου 2024 20:01
Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα ναυαγοσώστη σε παραλία: Απαγορεύει την είσοδο «σε Πακιστανούς και μαύρους»
Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει μια ρατσιστική ανάρτηση ενός ναυαγοσώστη στην παραλία των Κλαψίδων που βρίσκεται στα κατεχόμενα, στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει το Philenews, ο Hasan Gocco, ναυαγοσώστης, σε ανάρτησή του έγραψε τους δικούς του κανόνες λειτουργίας της παραλίας όπου δουλεύει αναφέροντας στις πρώτες δύο γραμμές ότι «Απαγορεύεται η είσοδος σε Πακιστανούς υπηκόους» και «Απαγορεύεται η είσοδος στους μαύρους».

Δείτε επίσης: Απειλές Χεζμπολάχ για Κύπρο: «Αν εξακολουθήσετε να βοηθάτε το Ισραήλ θα γίνετε μέρος του πολέμου - Θα αντιμετωπιστείτε αναλόγως...»

Ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι σε δική του ανάρτηση έγραψε ότι τέτοιες προσεγγίσεις, αντίθετες από τα ανθρώπινα δικαιώματα, «δεν μπορούν να γίνουν με τίποτε αποδεκτές». Σημείωσε δε ότι ο εν λόγω ναυαγοσώστης δουλεύει σε “ιδιωτική” παραλία στις Κλαψίδες.

Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα ναυαγοσώστη σε παραλία
Φωτογραφία αρχείου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

«Δυστυχώς, η ιδιόκτητη επιχείρηση του Κλαψίδες Beach, που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αμμοχώστου, έχει προχωρήσει σε μια ατυχή προσέγγιση και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην παραλία άτομα από συγκεκριμένες χώρες ή όποιον φέρει φαγητό ή ποτό μαζί του. Αυτή η προσέγγιση, η οποία είναι ευθέως ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να γίνει με τίποτε αποδεκτή και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της σχετικής επιχείρησης», ανέφερε.

Ο κ. Ουλουτσάι πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο το νομικό πλαίσιο και οι κανόνες βάσει των οποίων λειτουργούν όλες οι παραλίες στην περιοχή και πώς διασφαλίζεται η ηρεμία και η ασφάλεια. «Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και ως Δήμος Αμμοχώστου θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφθεί άμεσα αυτή η ντροπή», έγραψε στην ανάρτησή του.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share