Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Διέρρευσε το σύμφωνο χωρισμού: «Βράζει» το παλάτι με αυτά που θα πάρει η βασίλισσα Λετίσια από τον Φελίππε

Του τα παίρνει όλα και ξαναγίνεται δημοσιογράφος

7 Μαρτίου 2024 11:28
Διέρρευσε το σύμφωνο χωρισμού: «Βράζει» το παλάτι με αυτά που θα πάρει η βασίλισσα Λετίσια από τον Φελίππε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, η Λετίσια και ο Φελίππε φαίνεται πως συμφώνησαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, υπό συγκεκριμένες ρήτρες που περιγράφουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση πιθανής κρίσης στο γάμο.

Σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια εξασφάλισε το μέλλον της εκφράζοντας την πρόθεσή της να ξαναρχίσει την καριέρα της ως δημοσιογράφος, μια δουλειά που άφησε πίσω της για να πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας της Αστούριας και αργότερα τον τίτλο της βασίλισσας.

Δείτε επίσης: «Σύξυλη» η Βρετανία με τα νέα για την Κέιτ Μίντλετον: «Η πρώτη της εμφάνιση θα γίνει μόνο...»

Ο πρώην δικηγόρος της βασίλισσας, Ντέιβιντ Ροκασολάνο, είναι το πρόσωπο που δημοσίευσε τη συμφωνία του βασιλικού ζεύγους, οποία είναι ένα εκτενές έγγραφο 50 σελίδων που περιγράφει ξεκάθαρα τα οφέλη των δύο πλευρών.

Το σύμφωνο χωρισμού μεταξύ Λετίσια και Φελίππε

Η Λετίσια θα λάμβανε, επίσης, μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ’ όρου ζωής από τους γενικούς κρατικούς προϋπολογισμούς, ως μητέρα του μελλοντικού αρχηγού του κράτους, της σημερινής πριγκίπισσας, Λεονόρ. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. θα είχε επίσης πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό και όλα τα έξοδα συμπεριλαμβανομένων.

Το κρίσιμο σημείο στην συμφωνία τους, είναι ότι σε περίπτωση διαζυγίου, η Λετίσια θα πρέπει να αποποιηθεί της κηδεμονίας των παιδιών τους και η πριγκίπισσα Λεονόρ και η Ινφάντα Σοφία θα μείνουν στο Παλάτι Ζαρζουέλα με τον πατέρα τους.

Ο Ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι τόσο η Λετίσια όσο και ο Φελίπε θέλουν να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο χωριστά. Γιατί όμως οι δυο τους δεν ανακοινώνουν επίσημα τον χωρισμό τους, όπως υποτίθεται ότι είχε προγραμματιστεί; Πιθανόν, το σύμφωνο χωρισμού να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καθυστέρηση του διαζυγίου, αφού αμφότεροι έχουν να «χάσουν» πολλά.

«Τώρα δεν κάνουν καν τον κόπο να προσποιηθούν ότι έχουν καλή σχέση», εξηγεί η Ισπανίδα βασιλική ειδικός Pilar Eyre, σύμφωνα με το El National. «Νομίζω ότι αυτός ο γάμος δεν υπάρχει πλέον όπως τον ξέραμε».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share