Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο Πούτιν διευθύνει μία εγκληματική συμμορία

Ως αιμοσταγής δολοφόνος χαρακτηρίστηκε ο Πούτιν

28 Φεβρουαρίου 2024 14:27
Γιούλια Ναβάλναγια στο Ευρωκοινοβούλιο: Ο Πούτιν διευθύνει μία εγκληματική συμμορία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, χαρακτήρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως έναν αιμοσταγή δολοφόνο, ο οποίος διευθύνει μια εγκληματική συμμορία.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η κυρία Ναβάλναγια υπογράμμισε ότι η δολοφονία του συζύγου της έδειξε στην κοινή γνώμη ότι «ο Πούτιν είναι ικανός για τα πάντα και ότι δεν μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί του».

Διαβάστε ακόμα: Κόλαφος η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Τον δηλητηρίασαν με Νόβιτσοκ - Κρύβουν το πτώμα για να φύγει το χημικό»

Απευθυνόμενη στους Ευρωβουλευτές και, συνεπώς, στους Ευρωπαίους πολίτες, η κυρία Ναβάλναγια τόνισε ότι «ο Πούτιν δεν μπορεί να πληγεί από κυρώσεις ή ψηφίσματα ή βάσει ηθικών και διεθνών κανόνων».

Αλεξέι Ναβάλνι

«Αυτή είναι η απάντηση στην ερώτηση που κάνουν ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι πολίτες. Αν θέλεις πραγματικά να νικήσεις τον Πούτιν, πρέπει να γίνεις καινοτόμος. Και πρέπει να σταματήσεις να είσαι βαρετός. Δεν μπορείς να βλάψεις τον Πούτιν με ένα άλλο ψήφισμα ή μια άλλη σειρά κυρώσεων που δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες. Δεν μπορείς να τον νικήσεις νομίζοντας ότι είναι άνθρωπος με αρχές που έχει ήθος και σέβεται τους κανόνες».

«Εγκληματική συμμορία»

Η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ακόμα ότι όλοι πρέπει να πολεμήσουν «αυτή την εγκληματική συμμορία», όπως χαρακτήρισε το καθεστώς Πούτιν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε στη Ρωσία, την Ουκρανία και τον σύζυγό της.

«Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε στη χώρα μου. Ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όσα έκανε σε μια γειτονική, ειρηνική χώρα. Και ο Πούτιν πρέπει να λογοδοτήσει για όλα όσα έκανε στον Αλεξέι».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της τόνισε ότι «ο σύζυγός μου δεν θα δει ποτέ πώς θα είναι η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος, αλλά εμείς πρέπει να το δούμε. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να πραγματοποιήσω το όνειρό του, ότι το κακό θα πέσει και αυτό το όμορφο μέλλον θα έρθει».

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share