Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Δέος: Αυτή είναι η σπανιότερη εικόνα της Παναγίας - Κανακεύει τον μικρό Ιησού και γνέθει για να Του πλέξει ρουχαλάκια

Σίγουρα δεν την έχετε ξαναδεί

19 Φεβρουαρίου 2024 13:47
Δέος: Αυτή είναι η σπανιότερη εικόνα της Παναγίας - Κανακεύει τον μικρό Ιησού και γνέθει για να Του πλέξει ρουχαλάκια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου Καΐρου, όπου και έζησε ο Κύριος ως πρόσφυγας, βρίσκεται η σπανιότερη ίσως εικόνα της Παναγίας με τον μικρό Ιησού.

Πιο συγκεκριμένα, απεικονίζεται η Παναγία, που ως Μητέρα του Κυρίου, Τον κανακεύει σαν μωρό και γνέθει για να Του πλέξει ρουχαλάκια.

Η εικόνα της Παναγίας που κανακεύει τον Ιησού μωρό και γνέθει για να Του πλέξει ρουχαλάκια

Η Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ευρίσκεται στην περιοχή του Παλαιού Καΐρου. Στο διάβα των αιώνων, λειτούργησε ως γυναικείο μοναστήρι, νοσοκομείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, σχολείο και κοιμητήριο, γνώρισε, δε, αλλεπάλληλες καταστροφές και ανακαινίσεις, με τελευταία αυτή του 1904, όταν υπέστη σοβαρότητες καταστροφές από πυρκαγιά και αποκατεστάθη από τον Πατριάρχη Φώτιο (1900-1925).

Διαβάστε επίσης: Προφητεία «ανάστασης» της χώρας από τον Άγιο Παΐσιο - «Θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες...»

Το 1998, το ελληνικό κράτος ανέλαβε την ανέγερση νέου τείχους για να διασωθούν τα αρχαία τμήματά του, με δύο εισόδους, την κεντρική προς το Ηγουμενείο και την είσοδο προς το ελληνικό κοιμητήριο, το οποίο μαρτυρεί και διασώζει ένδοξες μνήμες του αιγυπτιώτη ελληνισμού.

Αιγύπτιος βρήκε τη θαυματουργή μορφή της Παναγίας σε πέτρα - Είχε νωρίτερα δει την φιγούρα της στον ύπνο του (video)

Τη μορφή της Παναγίας πάνω σε πέτρα ανακάλυψε ένας άνδρας στο Κάιρο, ενώ μάλιστα είχε δει νωρίτερα τη μορφή της στον ύπνο του.

Ο 41χρονος Αιγύπτιος λογιστής, ο Άχμεντ Ελ Χουσεϊνί, έκανε την παράξενη αυτή ανακάλυψη, περπατώντας με τον αδερφό του σε δρόμο κοντά στο Κάιρο, μέρες μετά αφού είχε δει στον ύπνο του τη μορφή της.

Δείτε επίσης: Παναγία Εσφαγμένη: Η θρυλική τοιχογραφία της μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος και η απίστευτη ιστορία της (video)

Ξαφνιασμένος από τη λευκή λάμψη που περιέβαλε την πέτρα, ο Άχμεντ την πήρε στα χέρια του για να διαπιστώσει πάνω της σχέδιο που θυμίζει τη μορφή της Παναγίας.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share