Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Θα χρεώνεται πλέον: Τέλος ο δωρεάν αέρας για τα ελαστικά στα βενζινάδικα!

Το τζάμπα πέθανε

1 Δεκεμβρίου 2023 10:58
Θα χρεώνεται πλέον: Τέλος ο δωρεάν αέρας για τα ελαστικά στα βενζινάδικα!
Πηγή φωτογραφίας unsplash
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Η δυσμενής οικονομική κατάσταση των βενζινάδικων στη Γερμανία αναγκάζει τους πρατηριούχους να σταματήσουν τη δωρεάν παροχή του αέρα στους οδηγούς που θα θελήσουν να ελέγξουν την πίεση των ελαστικών τους.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στη Γερμανία η πρόθεση των πρατηριούχων να διακόψουν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών προς τους οδηγούς, χρεώνοντας ακόμη και τον... αέρα για τα ελαστικά αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

Αυτή θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς για ευνόητους λόγους οι οποίοι σχετίζονται με την ασφάλεια, η πρόσβαση στο σύστημα ελέγχου πίεσης και παροχής αέρα για τα ελαστικά των πρατηρίων είναι σε ολόκληρο τον δυτικό -και όχι μόνο- κόσμο ελεύθερη και δωρεάν.

Θα χρεώνεται πλέον: Τέλος ο δωρεάν αέρας για τα ελαστικά στα βενζινάδικα!
Πηγή φωτογραφίας unsplash

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τα πρατήρια καυσίμων στη Γερμανία, τα οποία επικαλούνται τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες ώστε να δικαιολογήσουν την πρόθεσή τους να χρεώνουν κάθε όχημα που θα προσθέτει αέρα στα ελαστικά του.

Σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας, εκτός από την αύξηση στο κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών, οι πολίτες που διαθέτουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα θα επωμιστούν ένα ακόμα έξοδο, εκείνο της χρήσης του συμπιεστή αέρα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το 2013 μια πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία και τη διάθεση καυσίμων είχε πάρει την απόφαση να χρεώνει τον αέρα για τα ελαστικά των οχημάτων, ωστόσο, οι υπόλοιπες εταιρείες δεν θέλησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share