Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ακτιβιστής υπέρ της Παλαιστίνης «μπούκαρε» σε McDonald's και πέταξε ζωντανά ποντίκια (video)

Θυμίζουμε πως τα Mc Donalds «ταϊζουν» δωρεάν τον ισραηλινό στρατό

31 Οκτωβρίου 2023 14:37
Ακτιβιστής υπέρ της Παλαιστίνης «μπούκαρε» σε McDonald's και πέταξε ζωντανά ποντίκια (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένας ακτιβιστής υπέρ της Παλαιστίνης αφήνει πίσω του δεκάδες ποντίκια που έχουν βαφτεί με κόκκινη, πράσινη, λευκή και μαύρη μπογιά, προκαλώντας αναστάτωση σε ένα κατάστημα McDonald's στο Μπέρμιγχαμ και ενοχλώντας τους πελάτες.

Δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν έναν άνδρα να κρατά ψεύτικες πινακίδες κυκλοφορίας που έγραφαν «PAIISTN» και «Free Palestine», καθώς έφτανε με το αυτοκίνητό του στο εστιατόριο Star City της αλυσίδας.

Ο άνδρας, φορώντας μια παλαιστινιακή σημαία στο κεφάλι του, στη συνέχεια ανοίγει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και αρπάζει ένα τεράστιο κουτί γεμάτο με τρωκτικά. Στη συνέχεια, μπαίνει σε ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού και πετάει τα ποντίκια που έχουν το χρώμα της παλαιστινιακής σημαίας στο πάτωμα, ενώ δύο γυναίκες τρέχουν μακριά έντρομες.

Ο ακτιβιστής ακούγεται να φωνάζει επανειλημμένα «Free f@@@@@@ Palestine» καθώς επιστρέφει στο αυτοκίνητό του, προσθέτοντας αργότερα «Boycott Israel» και «F@@@ Israel» πριν φύγει.

Στο τέλος του βίντεο, ο ακτιβιστής καλεί σε μποϊκοτάζ των McDonald's, των Starbucks και της Disney επειδή υποτίθεται ότι δείχνουν υποστήριξη στο Ισραήλ.

Τα McDonald's επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι «ένας αριθμός ποντικών» απελευθερώθηκε στο εσωτερικό του εστιατορίου, το οποίο έχει πλέον «απολυμανθεί πλήρως» μετά την απομάκρυνση των τρωκτικών.

Στο τέλος του βίντεο, ένα μπλοκ κειμένου στην οθόνη γράφει: «Στοχευμένο μποϊκοτάζ. The Big Three. Ξεκινήστε μποϊκοτάροντας αυτές τις μάρκες που εμπλέκονται άμεσα στην υποστήριξη του ισραηλινού απαρτχάιντ».

Καλούσε τους θεατές να σταματήσουν να αγοράζουν τρόφιμα και ποτά από τα Starbucks και τα McDonald's και να μποϊκοτάρουν τις ταινίες της Disney και να ακυρώσουν τις συνδρομές στην πλατφόρμα streaming της Disney Plus.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share