ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αντιγράφει τις τακτικές του πολέμου στην Ουκρανία – Χρησιμοποιεί drone με φτηνές βόμβες

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς αντιγράφει τις τακτικές του πολέμου στην Ουκρανία – Χρησιμοποιεί drone με φτηνές βόμβες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα από τα πρώτα βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς απεικονίζει τις πρώτες ώρες της χαοτικής επίθεσης κατά του Ισραήλ. Το βίντεο φαίνεται σαν να προέρχεται από έναν πόλεμο στην Ουκρανία.

Ένα drone της Χαμάς εντοπίζει ένα ισραηλινό άρμα μάχης Merkava 4 και εκτελεί επίθεση ρίχνοντας επάνω του μια μικρή βόμβα. Από την έκρηξη, το άρμα αμέσως φλέγεται και καταστρέφεται.

Η ομάδα του επέζησε, αλλά γνωρίζουμε ότι αργότερα συνελήφθη από ένοπλους της Χαμάς. (Προσοχή: Το παρακάτω κείμενο περιέχει σκληρές εικόνες).

Η Haaretz αναφέρει ότι η Χαμάς αιφνιδίασε το Ισραήλ με τη χρήση τακτικών που προέρχονται από αντίγραφη πηγή. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δεν αποκλείουν την πιθανότητα ύπαρξης ρωσικής επιρροής μέσω των βετεράνων της Wagner. Παράλληλα, υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα που προσφέρονται για “μελέτη”.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, τα όπλα που καταγγέλλει ότι έχουν πέσει στα χέρια της Χαμάς είναι λάφυρα που κατάφεραν να αποκτήσουν από τους Ρώσους. Παρόλα αυτά, το υλικό αυτό παραμένει προσβάσιμο για “μελέτη”, παρά την ανεξαρτησία του Ισραήλ στην κατασκευή των οπλικών συστημάτων του.

Τα άρματα Merkava 4 θεωρούνται γενικά από τα καλύτερα προστατευμένα άρματα για το πλήρωμά τους, με ενεργά συστήματα που εξουδετερώνουν απειλές όπως οι αντιαρματικοί πύραυλοι, σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Οι Ουκρανοί έχουν εκμεταλλευτεί επανειλημμένα την τακτική με το drone κατά των ρωσικών δυνάμεων, προκαλώντας σοβαρές απώλειες σε υλικό και ανθρώπους. Ένα μικρό, οικονομικό drone πλησιάζει το ρωσικό άρμα μάχης και το πλήττει στο αδύνατο σημείο του, τον πύργο και το άνω μέρος.

Εκεί όπου σημειώνεται επιτυχία, η τακτική αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματική: με ένα drone που κοστίζει λίγες εκατοντάδες ευρώ και είναι εύκολο στην τροποποίηση, αποτελεί εξαιρετική λύση για να αντικατασταθεί ένα άρμα πολεμικής τεχνολογίας πολλών εκατομμυρίων. Σε πολλές περιπτώσεις, αντικαθίσταται ακόμη και το πλήρωμα του.

Η αντίδραση των Ρώσων, λόγω της ευπάθειας των αρμάτων τους έναντι αντιαρματικών πυραύλων όπως οι αμερικανικοί Javelin που επιτίθενται στο επάνω μέρος, περιλάμβανε μια σειρά ενισχύσεων. Μία από αυτές ήταν η προσθήκη ενός συρμάτινου “κλουβιού”, το οποίο μπορεί να φανεί αστείο, αλλά αποδείχθηκε σωτήριο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου