Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Αποτροπιασμός στην Αυστραλία: Διακεκριμένος ειδικός στους κροκόδειλους βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκυλιά

Ομολόγησε την ενοχή του για πλήθος σαδισμών ενώ διακινούσε και υλικό παιδικής πορνογραφίας

26 Σεπτεμβρίου 2023 11:12
Αποτροπιασμός στην Αυστραλία: Διακεκριμένος ειδικός στους κροκόδειλους βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκυλιά
Από Εύη Κουρίδου

Την ενοχή του για φρικιαστικές κακοποιήσεις ζώων ομολόγησε διακεκριμένος ειδικός για τους κροκόδειλους στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 51χρονος Άνταμ Ρόμπερτ Κόρντεν Μπρίτον ξεκίνησε τη σαδιστική του δράση το 2014 και οι Αρχές πιστεύουν ότι βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022.

Ο διακεκριμένος ζωολόγος, που παλαιότερα εργαζόταν στο Charles Darwin University, εμφανίστηκε ήρεμος τη Δευτέρα σε δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας και παραδέχθηκε την ενοχή του, τόσο για τα αποτρόπαια εγκλήματά του κατά των ζώων που του εμπιστεύονταν οι ιδιόκτητες τους όσο και για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Διακεκριμένος ειδικός στους κροκόδειλους βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκυλιάΔιακεκριμένος ειδικός στους κροκόδειλους βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 40 σκυλιά

Προτού ο εισαγγελέας Μάρτι Οστ διαβάσει λεπτομέρειες από το κατρηγορητήριο, ο δικαστής προειδοποίησε το ακροατήριο και τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα ότι θα ακούγονταν στοιχεία για «τερατώδεις και διεστραμμένες πράξεις βαναυσότητας» που, κατά την άποψή του, «θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοκ» στους παρευρισκομένους.

Οι περιγραφές που αναφέρθηκαν εχθές στο δικαστήριο είναι πολύ σοκαριστικές για να αναμεταδοθούν, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι οι πράξεις του 51χρονου οδήγησαν στον θάνατο 39 σκυλιά.

«Ο κατηγορούμενος είχε ένα σαδιστικό σεξουαλικό ενδιαφέρον για τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Εκτός από τον βασανισμό των δικών του ζώων, o Μπρίτον προσέγγιζε μέσω αγγελιών ανυποψίαστους ιδιοκτήτες κατοικιδίων από την περιοχή του Ντάργουιν, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και τους έπειθε να του αναθέσουν την φροντίδα των σκυλιών τους, όταν οι ίδιοι δυσκολεύονταν να τα φροντίσουν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ή επειδή έπρεπε να ταξιδέψουν.

Σε μία από τις περιπτώσεις που ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Μπρίτον είχε στείλει στον πρώην ιδιοκτήτη μιας σκυλίτσας ένα καθησυχαστικό μήνυμα, που έγραφε ότι «η Wolfe έχει προσαρμοστεί καλά, τρώει με όρεξη και απολαμβάνει το νέο της σπιτικό». Στην πραγματικότητα, η σκυλίτσα είχε ήδη βιαστεί και βασανιστεί μέχρι θανάτου από τον διαταραγμένο άνδρα.

Ο πρώην ακαδημαϊκός, που κάποτε είχε προσκαλέσει στο Πανεπιστήμιο όπου εργαζόταν τον θρυλικό Ντέιβιντ Ατένμπορο για να δώσει μια ομιλία, δημοσίευε βίντεο με τον ίδιο να κακοποιεί σκυλιά σε διαστραμμένα φόρουμ, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο.

Την περασμένη χρονιά, ένα από αυτά τα βίντεο εστάλη σε φιλοζωικό οργανισμό της Βόρειας Επικράτειας, που στη συνέχεια προώθησε το εν λόγω υλικό στην Αστυνομία. Ο Μπρίτον συνελήφθη τον Απρίλιο του 2022 και από τότε παραμένει υπό κράτηση. Η ποινή του άνδρα θα ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση στις 13 Δεκεμβρίου.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share