ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες στη Λιβύη: Tο νερό έφτασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας! Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την εφιαλτική νύχτα (video)

Φονικές πλημμύρες στη Λιβύη: Tο νερό έφτασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας! Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την εφιαλτική νύχτα (video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δραματικές στιγμές βίωσαν οι κάτοικοι στην πόλη Ντέρνα, όπου ο πληθυσμός που έχασε τη ζωή του από τις πλημμύρες ανήλθε σε 11.000. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, καθώς συνεχίζεται η προσπάθεια αποκατάστασης και ανασύρονται περισσότερα πτώματα από τη λάσπη.

Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 30.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι. Οι πολιτικοί ζητούν επίσημη έρευνα για τις πλημμύρες. Πολλοί Λίβυοι κατηγορούν την ελλιπή συντήρηση των υποδομών. Ο ΟΗΕ έχει επίσης επικρίνει το σύστημα συναγερμού της χώρας.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού δήλωσε ότι τα περισσότερα θύματα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν οι κάτοικοι είχαν προειδοποιηθεί και τους είχε δοθεί χρόνος για να διαφύγουν.

«Όλοι ούρλιαζαν»

Καθώς η νύχτα της Κυριακής προχωρούσε, η βροχή έγινε πιο έντονη. Οι σειρήνες ηχούσαν, αναφέρει το BBC. «Πραγματικά άρχισε γύρω στις 2.30 π.μ.», δήλωσε η Amna Al Ameen Absais, μια 23χρονη φοιτήτρια ιατρικής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ντέρνα, σε τηλεφωνική συνέντευξη από την κοντινή πόλη Τομπρούκ.

«Ο θόρυβος γινόταν πολύ πιο δυνατός. Ο αδελφός μου είπε ότι μπορούσε να δει νερό να καλύπτει τον δρόμο».

Καθώς το νερό ανέβαινε, οι γείτονες άρχισαν να πηγαίνουν στον επάνω όροφο. Η Amna άρπαξε τη γάτα και τέσσερα διαβατήρια και ανέβηκαν από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου σε ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.

«Οι άνθρωποι κοίταζαν έξω στο σκοτάδι και προσεύχονταν», είπε. Τότε το νερό έφτασε στον τρίτο όροφο.



0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου