Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αυστραλία: Κάηκαν ζωντανά 5 παιδιά μαζί με τον πατέρα τους μέσα στο σπίτι τους (photo)

«Αυτή η γυναίκα έχασε ολόκληρη την οικογένειά της»

6 Αυγούστου 2023 09:30
Ασύλληπτη τραγωδία στην Αυστραλία: Κάηκαν ζωντανά 5 παιδιά μαζί με τον πατέρα τους μέσα στο σπίτι τους (photo)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Πέντε αγόρια και ο πατέρας τους έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε κατοικία στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η σύζυγος του άνδρα και μητέρα των αγοριών ξέφυγε σώα από την ιδιοκτησία στο Ράσελ Άιλαντ, μια μικρή κοινότητα περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπρίσμπεϊν, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ματ Κέλι. «Αυτή τη στιγμή είναι συναισθηματικά τρομερά συγκλονισμένη», είπε ο Κέλι στους δημοσιογράφους στη γειτονική πόλη Ρέντλαντ Μπέι, προσθέτοντας πως «η γυναίκα έχασε ολόκληρη την οικογένειά της».

«Είναι αληθινά τραγικό. Αυτά είναι αγόρια που θα μπορούσαν να γίνουν άνδρες στο μέλλον και ένας άνδρας έχασε κι αυτός τη ζωή του», δήλωσε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κουίνσλαντ ανακοίνωσε πως η κατοικία κατέρρευσε εξαιτίας της φωτιάς ενώ έχουν υποστεί ζημιές μερικές γειτονικές κατοικίες.

Διασώστες προσέφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες σε εννέα τραυματίες ενώ τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Κουίνσλαντ. Τουλάχιστον 20 πυροσβέστες έσπευσαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, μετέδωσε το αυσταλιανό δίκτυο ABC.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιά, ενώ δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ασύλληπτη τραγωδία με το θανατηφόρο ατύχημα της εκδότριας του Χάρι Πότερ - Υπό την επήρεια ουσιών ο οδηγός του ταχύπλοου που επέβαινε

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαινε η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, Άντριεν Βόγκαν, και το οποίο ενεπλάκη σε ατύχημα με αποτέλεσμα η CEO να χάσει τη ζωή της.

Ειδικότερα, ο οδηγός του ταχύπλοου, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, ενώ όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στην 45χρονη συγγραφέα μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της ενώ βρισκόταν διακοπές με την οικογένειά της.

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Συγκλονιστικό βίντεο που γυρίστηκε από έναν επιβαίνοντα στο ιστιοφόρο, όπου έκαναν γαμήλιο πάρτι, δείχνει τους καλεσμένους να χορεύουν όταν ξαφνικά η μουσική σταματάει και όλοι σπεύδουν να δουν τι συνέβη. Ω, Θεέ μου», φωνάζουν οι περισσότεροι κοιτάζοντας προς την αριστερή πλευρά του σκάφους και αντικρίζοντας το ταχύπλοο το οποίο είχε καταστραφεί από τη σύγκρουση.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share