Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024

Titan: «Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια» - Οι ανακοινώσεις της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για το μοιραίο υποβρύχιο (video)

«Διαλύθηκαν ουρά και θάλαμος πίεσης»

22 Ιουνίου 2023 22:31
Titan: «Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια» - Οι ανακοινώσεις της ακτοφυλακής των ΗΠΑ για το μοιραίο υποβρύχιο (video)
Από Ανθή Κουρεντζή

Τραγικός ήταν ο επίλογος στις έρευνες για τον εντοπισμό του Titan, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν την Κυριακή κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, καθώς όπως επιβεβαίωσε η αμερικανική ακτοφυλακή τα συντρίμμια που βρέθηκαν νωρίτερα ανήκουν στο υποβρύχιο.

Πρόκειται για τουλάχιστον πέντε διαφορετικά τμήματα του μοιραίου βαθυσκάφους, τα οποία εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το ναυάγιο του Τιτανικού, στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού.

«Τα συντρίμμια συνάδουν με μια καταστροφική απώλεια του θαλάμου πίεσης. Μετά τη διαπίστωση αυτή ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες», δήλωσε ο υποναύαρχος Τζον Μάουγκερ της αμερικανικής ακτοφυλακής, ο οποίος ηγείται των ερευνών για το Titan.

Ο υποναύαρχος πρόσθεσε ότι η ακτοφυλακή θέλει να «εκφράσει τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των επιβαινόντων» ενώ τόνισε ότι τα υποβρύχια ρομπότ θα παραμείνουν στο σημείο για τη συλλογή πληροφοριών.

Δείτε live τις ανακοινώσεις της ακτοφυλακής για τα ευρήματα

Το μήκους 6,7 μέτρων «Titan», που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κατάδυσή του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, λίγο προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο υποβρύχιο ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Στόκτον Ρας, ο 77χρονος Γάλλος ωκεανογράφος Πολ-Ανρί Ναρζολέ, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ και ο 19χρονος γιος του, Σουλεϊμάν.

Titan: «Το πλήρωμα δυστυχώς χάθηκε» - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας του βαθυσκάφους

Τιτανικός: Δραματική τροπή πήρε το θρίλερ με το βαθυσκάφος Titan που αγνοείται στο βόρειο Ατλαντικό. Η Αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε το απόγευμα ότι εντόπισε πεδίο με συντρίμμια στη ζώνη των ερευνών, απο τα ρομπότ κατάδυσης βαθέων υδάτων. Λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν σε αυτό. «Το πλήρωμα δυστυχώς χάθηκε» λέει ο ιδιοκτήτης του βαθυσκάφους, σύμφωνα με το CNN.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Oceangate «πιστεύουμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί.

Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν».

Titan: «Το πλήρωμα δυστυχώς χάθηκε» λέει εταιρεία OceanGate Expeditions

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share