Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Υπέγραψαν ότι μπορεί και να πεθάνουν! Στην 1η σελίδα της δήλωσης υπάρχει τρεις φορές η λέξη «θάνατος»

Πρόκειται για μια δήλωση συναίνεσης, ένα συμφωνητικό ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στα βάθη των ωκεανών θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα

22 Ιουνίου 2023 08:33
Εξαφάνιση υποβρυχίου στον Τιτανικό: Υπέγραψαν ότι μπορεί και να πεθάνουν! Στην 1η σελίδα της δήλωσης υπάρχει τρεις φορές η λέξη «θάνατος»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Οι επιβάτες του υποβρυχίου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο ναυάγιο του Τιτανικού υπέγραψαν δήλωση ότι αποδέχονται τους κινδύνους ενός τέτοιου εγχειρήματος και μάλιστα ότι μπορεί και να πεθάνουν!

Διαβάστε επίσης: Τελειώνει η "κλεψύδρα ζωής"! Ώρα μηδέν στις 14:08 για τους επιβαίνοντες του υποβρυχίου στο ναυάγιο του Τιτανικού - Οι ήχοι της ελπίδας και τα δύο σενάρια για το τι έχει συμβεί

Στην 1η σελίδα της δήλωσης υπάρχει τρεις φορές η λέξη «θάνατος»

Πρόκειται για μια δήλωση συναίνεσης, ένα συμφωνητικό ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στα βάθη των ωκεανών θα μπορούσε να συμβεί κάποιο ατύχημα και να πεθάνουν. Σύμφωνα με τον συγγραφέα και παραγωγό Mike Reiss, ο οποίος έχει ταξιδέψει με τον «Τιτάνα», στην πρώτη σελίδα της υπεύθυνης δήλωσης υπάρχει τρεις φορές η λέξη «θάνατος».

Τιτανικός: Τρομακτικό βίντεο δείχνει σε τι βάθος βρίσκεται το υποβρύχιο - «Ίσο με 42 Μπιγκ Μπεν και 10 Empire State! Διπλάσιο βάθος και από το Γκραν Κάνιον»

Την ώρα που οι ειδικοί δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν το υποβρύχιο Titan με τους πέντε επιβαίνοντες που αγνοείται κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, εντυπωσιακά γραφικά δείχνουν το απίστευτο βάθος στο οποίο βρίσκεται το ναυάγιο και πιθανότατα το υποβρύχιο και κάνουν την σύγκριση με εμβληματικά μνημεία της ανθρωπότητας.

Τα βίντεο που έχουν δημιουργήσει τα ισπανικά MetaBallStudios, δείχνουν πως είναι το τοπίο σταδιακά κατεβαίνοντας στα βάθη του ωκεανού. Η σύγκριση γίνεται με τον Πύργο του Άιφελ, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Μπουρτζ Χαλίφα που είναι το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Αποκαλύπτει πως τα μνημεία αυτά διάσημα για το ύψος τους φαίνονται μικροσκοπικά μπροστά στο βάθος που βρίσκεται το κουφάρι του Τιτανικού στα 3.800 μέτρα.

Παράλληλα, οι οικογένειες και οι φίλοι των αγνοούμενων πέντε επιβατών του υποβρυχίου Titan φοβούνται ότι «ο χρόνος τελειώνει», καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ευκαιρία να τους βρουν ζωντανούς εξαφανίζεται κάθε δευτερόλεπτο που περνά, με δεδομένο ότι το πλήρωμα έχει μόλις 24 ώρες αναπνεύσιμου αέρα.

Για παράδειγμα: το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει ύψος 106 μέτρα, ο Πύργος του Άιφελ 316 μέτρα και το Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ 411 μέτρα.

Ακόμα και το ψηλότερο κτίριο του κόσμου το Μπουρτζ Χαλίφα που έχει ύψος 675 μέτρα φαίνεται μικροσκοπικό μπροστά στα βάθη του Ατλαντικού. Όπως επίσης και το Γκραν Κάνιον που στο ψηλότερο σημείο του φτάνει τα 1828 μέτρα μοιάζει με μια μικρή χαραμάδα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share