ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο θρυλικός Χάρι Μπελαφόντε – Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή

Πέθανε ο θρυλικός Χάρι Μπελαφόντε – Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Χάρι Μπελαφόντε πέθανε την Τρίτη 25/4, όπως αναφέρουν οι New York Times. Τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο του θεάματος τη δεκαετία του 1950, πριν στραφεί στον ακτιβισμό. Πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν το Matilda (Ματίλντα) με το οποίο έγινε γνωστός ως «βασιλιάς της καλύψο».

Ο Μπελαφόντε υπήρξε πολέμιος της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Με δημόσιες δηλώσεις του αντιτάχτηκε στο εμπάργκο των ΗΠΑ για την Κούβα, ενώ δήλωσε την αντίθεσή του στην εισβολή των ΗΠΑ στη Γρενάδα. Επανειλημμένα επικρότησε τον Φιντέλ Κάστρο, τον οποίο επισκέφτηκε στην Κούβα.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο γεωπόνος που έφερε το ακτινίδιο

«Βυθίστηκε» στο πένθος ολόκληρο χωριό στη Φθιώτιδα – Πέθανε ξαφνικά 49χρονη μητέρα

«Πάγωσε» η τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας στην είδηση του αιφνίδιου θανάτου μίας 49χρονης μητέρας ενός μικρού παιδιού. Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή ο σύζυγός της μέσα στο σπίτι τους, σε κοινότητα της Λοκρίδας, το απόγευμα της Δευτέρας (24/4).

Σύμφωνα με το lamiareport, ο σύζυγος εντόπισε την 49χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γυναίκα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ξαφνική απώλεια της 49χρονης βύθισε στο πένθος τους συγγενείς, τους φίλους της και τους κατοίκους της περιοχής, αφού η άτυχη γυναίκα ήταν ιδιαίτερα αγαπητή και πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Η ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου της 49χρονης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου