Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Σάλος με τα Starbucks: Χιλιάδες καφέδες αχρηστεύτηκαν και κρίθηκαν ακατάλληλοι μετά από αυτό που βρέθηκε μέσα

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εντοπίστηκε γυαλί στα ποτά

21 Φεβρουαρίου 2023 18:45
Σάλος με τα Starbucks: Χιλιάδες καφέδες αχρηστεύτηκαν και κρίθηκαν ακατάλληλοι μετά από αυτό που βρέθηκε μέσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στους καταναλωτές των Starbucks, όταν γνωστοποιήθηκε η είδηση ότι χιλιάδες εμφιαλωμένα ροφήματα αχρηστεύτηκαν, επειδή κρίθηκαν ακατάλληλα.

Πιο συγκεκριμένα, 300.000 χιλιάδες Starbucks Vanilla Frappuccino ανακλήθηκαν, αφού ίσως εντοπίστηκαν κομμάτια γυαλιού σε ορισμένα από τα παγωμένα ποτά καφέ. Συνολικά 25.200 περιπτώσεις ποτού, που παρήγαγε η PepsiCo με 12 μπουκάλια ανά θήκη, ανακλήθηκαν μετά τον εντοπισμό γυαλιού, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Starbucks: «Η αφαίρεση των προϊόντων από την αγορά βρίσκεται σε εξέλιξη»

Η εθελοντική ανάκληση, η οποία ξεκίνησε στις 28 Ιανουαρίου, στόχευε ποτά με ημερομηνίες λήξης στις 8 Μαρτίου, 29 Μαΐου, 4 Ιουνίου και 10 Ιουνίου, σύμφωνα με τον FDA. Τα ποτά διανέμονταν σε όλες τις ΗΠΑ, αν και όχι σε καταστήματα λιανικής των Starbucks, δήλωσε εκπρόσωπος της PepsiCo σε δήλωση στο Insider.

«Η αφαίρεση αυτών των προϊόντων από την αγορά βρίσκεται σε εξέλιξη», ανέφερε η δήλωση εκ μέρους της North American Coffee Partnership. Δείτε με την ευκαιρία: Τεράστια προσοχή με Jumbo: Αν έχετε αγοράσει αυτό πετάξτε το!

Η δήλωση συνεχίζει:

«Η North American Coffee Partnership έχει δεσμευτεί για υψηλό επίπεδο ποιότητας στα προϊόντα που εξυπηρετούμε. Η παροχή ποιοτικής εμπειρίας στους καταναλωτές μας είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας και ενεργούμε πάντα με μεγάλη προσοχή κάθε φορά που εγείρεται μια πιθανή ανησυχία».

Καφές Starbucks

Έκτακτος συναγερμός στα σούπερ μάρκετ - Αποσύρονται από τα ράφια επικίνδυνα τρόφιμα

Μίγμα κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από τη βέλγικη εταιρεία «ARDO ARDOOIE NV» στην ελληνική αγορά μίγματος κατεψυγμένων φρούτων στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία του ιού ηπατίτιδας Α.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ τα εμπλεκόμενα προϊόντα έχουν ως κάτωθι:

α) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/11/2024, σε συσκευασία του 1 κιλού, το οποίο διακινήθηκε από την εταιρεία «ΜΑΡΤ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ».

β) το προϊόν με εμπορική ονομασία «ARDO FRUITBERRY MIX» και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 11/05/2024, σε συσκευασία των 2,5 κιλών, το οποίο διακινήθηκε από τις εταιρείες: i) «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» ii) «ΙΩΣΗΦ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» και iii) «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕ».

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share