Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια - Εντοπίστηκαν τα άψυχα σώματά τους κάτω από τόνους τσιμέντου (video)

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο για τους ομογενείς

10 Φεβρουαρίου 2023 17:46
Σεισμός στην Τουρκία: Νεκρό το ζευγάρι Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια - Εντοπίστηκαν τα άψυχα σώματά τους κάτω από τόνους τσιμέντου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρό εντοπίστηκε το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητούνταν στην Αντιόχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, οι Τούρκοι διασώστες που έψαχναν στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην οποία βρισκόταν το ζευγάρι των Ελλήνων, εντόπισαν αρχικά το πτώμα του άνδρα κάτω από τόνους τσιμέντου.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και το σώμα της γυναίκας. Κλείνει με αυτόν τον θλιβερό τρόπο το θρίλερ της αναζήτησης του ζευγαριού των ομογενών που ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και χθες το βράδυ χτυπούσε το κινητό τηλέφωνο του άνδρα που τον αναζητούσε ο γαμπρός του.

Βίντεο σοκ από την στιγμή που «χτυπά» ο φονικός σεισμός στην Τουρκία! Αναπηδά το έδαφος

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο από την Τουρκία, που βλέπει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, και αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την ένταση αλλά και τη διάρκεια του πρώτου μεγάλου σεισμού που συγκλόνισε τη χώρα.

Το βίντεο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο σείστηκε για 70 δευτερόλεπτα η γη.

Τα αυτοκίνητα κουνούνται σαν ψεύτικα, όπως και ένα κτίσμα που υπάρχει στο σημείο. Η καταγραφή σταματά απότομα, καθώς τα τελευταία δευτερόλεπτα η δόνηση γίνεται ακόμα πιο έντονη, με αποτέλεσμα να πέσει η κάμερα και να σπάσει.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Πάνω από 21.000 οι νεκροί – Σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων

Οριακές είναι πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και την Συρία, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε χθες τις 21.000, με τους τραυματίες να ανέρχονται στην Τουρκία σε 72.879, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της χώρας, Φουάτ Αλτάι. Κατά 3.377 ανθρώπους αυξήθηκαν χθες και οι νεκροί στη Συρία, με τους τραυματίες να υπολογίζονται σε 5.245 κι ενώ οι διασώστες δίνουν μια άνιση μάχη με το κρύο και το χρόνο στις δύο χώρες.

Σημειωτέον ότι ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας προσδιορίστηκε στα 7,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο την επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας και σε βάθος 24,1 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Η γεωμετρική πρόοδος, ωστόσο, με την οποία αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό, τον κατατάσσει ανάμεσα στους πιο θανατηφόρους σεισμούς των τελευταίων δύο δεκαετιών. Παράλληλα, συγκλονίζουν οι εικόνες ακόμη και από νεόδμητες οικοδομές που έχουν κατακερματιστεί εξαιτίας του φαινομένου «pancake collapse», όπου ολόκληρα κτίρια καταρρέουν με το ένα επίπεδο να επικάθεται πάνω στο άλλο, λόγω υποχώρησης κάποιου δομικού στοιχείου χαμηλότερα.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share