Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: «Δείξε μου το χέρι σου, θα σε σώσουμε...» - Οι δραματικές στιγμές κάτω από τα χαλάσματα που «λυγίζουν» και τους πιο σκληρούς (Video)

«Ο Θεός είναι μεγάλος» - Η συγκλονιστική στιγμή διάσωσης 24χρονου στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΪ

7 Φεβρουαρίου 2023 11:57
Σεισμός στην Τουρκία: «Δείξε μου το χέρι σου, θα σε σώσουμε...» - Οι δραματικές στιγμές κάτω από τα χαλάσματα που «λυγίζουν» και τους πιο σκληρούς (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: «Δείξε μου το χέρι σου, θα σε σώσουμε. Κρατήσου γιε μου. Είσαι καλά, ναι; Κρατήσου γιε μου. Θα φτάσουμε σε εσένα». Οι εικόνες που έρχονται μέσα από τα συντρίμμια στην Τουρκία και στη Συρία συγκλονίζουν.

Το AlJazeera παρουσιάζει βίντεο μιας γυναίκας που καταγράφει τον εαυτό της ενώ είναι εγκλωβισμένη στα ερείπια και ενός πατέρα που καλεί τον γιο του. Εικόνες που αποκαλύπτουν την απελπισία όσων περιμένουν να σωθούν στις δύο χώρες.

Συγκινητικές είναι και οι εικόνες από τη διάσωση ενός μικρού κοριτσιού…

Τα βίντεο καταγράφουν τις ανθρώπινες τραγωδίες σε Τουρκία και Συρία…

Παράλληλα, μία ανατριχιαστική ιστορία είναι και αυτή που καταγράφηκε στο Χαλέπι της Συρίας, χώρας που επίσης επλήγη βαρύτατα από τον σεισμό στην Τουρκία, με μια έγκυο γυναίκα να εγκλωβίζεται κάτω από τα συντρίμμια του κτηρίου στο οποίο έμενε.

Όπως μετέφερε χρήστης του Twitter δημοσιεύοντας και τα σχετικά βίντεο η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, γέννησε ενώ ήταν εγκλωβισμένη στα συντρίμμια. Το νεογέννητο εντοπίστηκε και ανασύρθηκε ζωντανό αποδεικνύοντας τη δύναμη της ζωής έναντι του θανάτου, δυστυχώς όμως όχι και η μητέρα του, που υπέκυψε στα τραύματά της.

Σεισμός στην Τουρκία: «Ο Θεός είναι μεγάλος» - Η συγκλονιστική στιγμή διάσωσης 24χρονου στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΪ

Συγκλονιστική στιγμή ήταν η στιγμή διάσωσης ενός 24χρονου από τα συντρίμμια, στα Άδανα. Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης αναφέρει ότι ακούστηκε μια φωνή στα ερείπια, και λίγο αργότερα ακούγονται κραυγές «Ο Θεός είναι μεγάλος». Ο Μανώλης Κωστίδης ρώτησε έναν από τους παριστάμενους που έκλαιγε και έμαθε ότι ο διασωθείς είναι ο αδελφός του.

Οι διασώστες στο σημείο ψάχνουν άλλους τέσσερις εγκλωβισμένους ανθρώπους. Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα οι νεκροί από τους σεισμούς της Δευτέρας στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 460 τις τελευταίες ώρες από 2.921 σε 3.381, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD). Μαζί με τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τη Συρία, όπου οι νεκροί φθάνουν τους 1.444, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 4.825.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share