Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές ιστορίες κάτω από τα χαλάσματα! Μητέρα γέννησε το μωρό της και πέθανε - Παιδί ανασύρθηκε από τα ερείπια στο Χατάι 28 ώρες μετά (Video)

Συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση δύο παιδιών

7 Φεβρουαρίου 2023 09:48
Σεισμός στην Τουρκία: Δραματικές ιστορίες κάτω από τα χαλάσματα! Μητέρα γέννησε το μωρό της και πέθανε - Παιδί ανασύρθηκε από τα ερείπια στο Χατάι 28 ώρες μετά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός στην Τουρκία: Δεν έχει τέλος η τραγωδία που βρήκε τους ανθρώπους της Τουρκίας και της Συρίας από τους ισχυρούς σεισμούς που γκρέμισαν σπίτια, αφήνοντας χιλιάδες νεκρούς. Επίσης, μια ανατριχιαστική σύγκριση του σεισμού τών 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία με… ατομικές βόμβες έκανε διάσημος σεισμολόγος στη χώρα.

Μέσα στα χαλάσματα, οι διασώστες στο Χαλέπι της Συρίας ανέσυραν ζωντανό ένα νεογέννητο μωρό. Σύμφωνα με αναφορές, η μητέρα του μωρού φέρεται πως δεν τα κατάφερε και πέθανε μετά τη γέννησή του, ενώ το μωρό σώθηκε και διεσώθη.

Ο χρόνος εξαντλείται για να σωθούν εκατοντάδες οικογένειες που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας την οποία διαχειρίζεται η αντιπολίτευση. Ο Ραΐντ αλ-Σάλεχ δήλωσε στο Reuters πως χρειάζεται επειγόντως βοήθεια από διεθνείς οργανώσεις.

Σεισμός στην Τουρκία: Παιδί ανασύρθηκε από τα ερείπια στο Χατάι 28 ώρες μετά

Συγκλονίζουν οι διασώσεις μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Κάθε παιδί, κάθε άνδρας ή γυναίκα που βγαίνει από τα ερείπια των σπιτιών, που κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, είναι μια αχτίδα ελπίδας για τους συγγενείς όσων αγνοούνται.

Στο Χατάι, ένα παιδί με το όνομα Άρντα Μπουλούτ, ανασύρθηκε από τα ερείπια 28 ώρες μετά τον σεισμό τραυματισμένο. «Σας ξέρω από κάπου», είπε στους στρατιώτες που τον έσωσαν.

Το παιδί, όπως αναφέρει η Yeni Safak, είχε τις αισθήσεις του, αλλά είχε σπάσει και τα δύο πόδια του. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την οικογένειά του.

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση δύο παιδιών

Συγκλονιστικές σκηνές διαδραματίζονται στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, που χτυπήθηκαν αλύπητα από τα φονικά Ρίχτερ. Ο απολογισμός των νεκρών συνεχώς αυξάνεται με τις εκτιμήσεις να είναι αποθαρρυντικές καθώς αναμένεται ακόμη πιο δραματική αύξηση των θυμάτων όσο θα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στα συντρίμμια.

Οι ειδήσεις για φωνές εγκλωβισμένων που καλούν σε βοήθεια και τους συγγενείς να μην μπορούν να τους την προσφέρουν, σοκάρουν, ωστόσο ακόμη και μέσα από τα χαλάσματα υπάρχει ελπίδα.

Δύο παιδάκια εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν ζωντανά μέσα από τα ερείπια στην Τουρκία, όπου οι διασώστες δίνουν τιτάνιο αγώνα για την ανεύρεση επιζώντων.

Δείτε τα βίντεο - Προσοχή σκληρές εικόνες:

Εχθρός των χιλιάδων διασωστών που δίνουν τη μάχη, σκάβοντας κυριολεκτικά μέσα στα χαλάσματα για να εντοπίσουν επιζώντες είναι εκτός από τον χρόνο και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς βρέχει και χιονίζει. Οι συνεχείς μετασεισμοί εξάλλου κάνουν το έργο τους ιδιαιτέρως επικίνδυνο.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share