Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στην Τουρκία: Ώρες αγωνίας για τον Κριστιάν Ατσού και τον τεχνικό διευθυντή της Χατάισπορ! Αναζητούνται στα συντρίμμια - Συγκλονίζει ο Βολκάν Ντεμιρέλ

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να διασώσουν τους Μπουράκ Οκσούζ και Μπερντούγκ Γιλντιρίμ

6 Φεβρουαρίου 2023 14:52
Σεισμός στην Τουρκία: Ώρες αγωνίας για τον Κριστιάν Ατσού και τον τεχνικό διευθυντή της Χατάισπορ! Αναζητούνται στα συντρίμμια - Συγκλονίζει ο Βολκάν Ντεμιρέλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που οι νεκροί από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία έχουν ξεπεράσει τους 1.500, και οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν όσους βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.

Στην τουρκική πόλη Χατάι δύο ποδοσφαριστές της τοπικής Χατάισπορ, ο Μπουράκ Οκσούζ και ο Μπερντούγκ Γιλντιρίμ, καθώς και το μέλος του προπονητικού staff Κερίμ Αλιτσί είχαν άγιο καθώς βγήκαν σώοι από κτίριο που κατέρρευσε ωστόσο δύο ακόμα μέλη της ομάδας ο Κριστιάν Ατσού και ο αθλητικός διευθυντής Τανέρ Σαβούν φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίου.

Συγκλονίζει ο Βολκάν Ντεμιρέλ

Την ίδια ώρα ο πρώην διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και νυν προπονητής της Χατάισπορ Βολκάν Ντεμιρέλ συγκλονίζει καθώς με δάκρυα στα μάτια ζητάει βοήθεια για όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

«Σας παρακαλώ πολύ, βοήθεια. Άνθρωποι πεθαίνουν. Στείλτε ασθενοφόρα. Η κατάσταση είναι κακή εδώ. Βοηθήστε μας δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ανθρώπους. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν βοήθεια. Ας μας βοηθήσει ο Αλάχ», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, ως έναν σεισμό που «έχει τις γεωφυσικές προϋποθέσεις να διεγείρει άλλους σεισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» περιγράφει τα 7,8 Ρίχτερ που «χτύπησαν» τη Νοτιανατολική Τουρκία, κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Σεισμός στη Τουρκία: Η δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου - Βίντεο σοκ με θαμμένους στα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό όσων έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που χτύπησε την Τουρκία.

Ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει δραματικά, φτάνοντας μέχρι στιγμής τους 1.200, με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS να εκτιμά πως ο τραγικός απολογισμός μπορεί να ξεπεράσει και τους 10.000.

Συγκεκριμένα, στην Τουρκία, τουλάχιστον 912 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, και περισσότεροι από 5.385 άνθρωποι οι τραυματίες, όπως δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι.

Στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 239 κυρίως στις περιοχές του Χαλεπιού, της Χάμα, της Λαττάκειας και της Ταρτούς. Χώρες απ' όλο τον κόσμο -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- σπεύδουν να στείλουν βοήθεια προκειμένου να συνδράμουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Σοκάρουν τα βίντεο από τους εγκλωβισμένους στα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από εγκλωβισμένους στα συντρίμμια που κάνουν έκκληση για βοήθεια.

Στα βίντεο βλέπουμε ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα συντρίμμια να εκλιπαρούν για βοήθεια και τους διασώστες απέξω να προσπαθούν να τους βγάλουν.

Σε άλλο βίντεο βλέπουμε ένα κτίριο να καταρρέει και άνθρωποι να ουρλιάζουν. Μια γυναίκα με ένα μωρό στην αγκαλιά τρέχει να σωθεί.

Δείτε τα βίντεο:

Η δραματική διάσωση παιδιού μέσα από τα χαλάσματα κτιρίου στη Συρία

Σε άλλο βίντεο που κάνει το γύρο των social media διασώστες έχουν απεγκλωβίσει από τα χαλάσματα έναν άντρα, τη σύζυγό του και το παιδί τους, στη Σαρμάντα, βόρεια της Ιντλίμπ.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share