Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν - «Εχθρικές ενέργειες από την Ελλάδα στα νησιά - Γιατί ο πανικός; Φτιάξε και εσύ Tayfun να έχεις»

«Οι Έλληνες μας παρενοχλούν - Ο πύραυλος φτάνει στα 560 χλμ.»

1 Φεβρουαρίου 2023 22:22
Ελληνοτουρκικά: Νέο παραλήρημα Ερντογάν  - «Εχθρικές ενέργειες από την Ελλάδα στα νησιά - Γιατί ο πανικός; Φτιάξε και εσύ Tayfun να έχεις»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελληνοτουρκικά: Νέες προκλήσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο κρατικό TRT και όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τις σχέσεις με την Ελλάδα, εκείνος επιτέθηκε ξανά κατά της Αθήνας.

Προκαλέσατε πανικό με τις δηλώσεις σας για τους πυραύλους Tayphoon, ήταν η τοποθέτηση του δημοσιογράφου: «Όταν λες «Τυφώνας», πανικοβάλλονται. Δεν θα κάνουμε τις δικές μας προετοιμασίες; Αυτή τη στιγμή έχει αυτονομία 560 χλμ, αλλά λέω ότι δεν είναι αρκετό.

Θα το αυξήσεις στα 1000 χλμ. Αυτό είναι το βήμα που κάναμε. Δεν είναι δυνατόν να καθόμαστε με δεμένα τα χέρια απέναντι σε ενέργειες που στοχεύουν στην ασφάλεια της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να τους απαντάμε. Τα UAV μας, τα SİHA, τα Akıncıs και πάνω απ’ όλα τα KIZILELMA μας, αυτά είναι σημαντικά. Ελπίζω να έρθει και το GÖKEY. Με όλα αυτά οι ένοπλες δυνάμεις μας θα γίνουν πολύ ισχυρές», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν καταλαβαίνω αυτή την αντίθεση. Αυτό κάνουμε για να προστατεύσουμε τη χώρα μας. Η βιομηχανία «άμυνας» είναι αυτό που την αποκαλούν. Παίρνουμε άδεια από αυτούς για να το κάνουμε αυτό; Θα τους αρέσει επίσης αυτό που κάνουμε. Εξάγουμε σοβαρά στην αμυντική βιομηχανία. Είμαστε σε καλή θέση και στις εξαγωγές», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Δεν μπορεί ούτε να εξηγηθεί, ούτε να γίνει αποδεκτή η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία την τελευταία περίοδο. Αυτή η στάση είναι αντίθετη τόσο στις σχέσεις γειτονίας όσο και στις συμμαχίες», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι λόγω του ανερχόμενου προφίλ της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι απελπισμένη μπροστά στις απαντήσεις μας στα παράνομα βήματα που έκανε. Η ελληνική πλευρά καταφεύγει σε παράλογες μεθόδους».

«Δεν υπάρχει καμία βάση στην οποία η Ελλάδα μπορεί να βασίσει τους ισχυρισμούς της για αεροπορικές παραβιάσεις. Η πραγματική Ελλάδα αυξάνει την ένταση, παρενοχλώντας τον εναέριο χώρο, τα αεροπλάνα και τους ψαράδες μας. Η αεροπορία και η ακτοφυλακή μας, δεν αφήνουν αναπάντητες αυτές τις ενέργειες», ανέφερε χωρίς καμία ντροπή ο Τούρκος πρόεδρος, τη στιγμή που έχουν δημοσιευτεί νέα ντοκουμέντα για την προκλητική στάση τουρκικής ακταιωρού, με άμεση απάντηση βέβαια από το ελληνικό Λιμενικό.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share