Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύα Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας βασανιστήρια από τις βελγικές αρχές

Τι λένε τα διεθνή μέσα

20 Ιανουαρίου 2023 23:32
Εύα Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας βασανιστήρια από τις βελγικές αρχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διεθνείς οργανισμούς ετοιμάζεται να προσφύγει η Εύα Καϊλή για να καταγγείλει τα βασανιστήρια που υποστηρίζει πως υπέστη από τους Βέλγους αστυνομικούς.

Μάλιστα στις Βρυξέλλες ερευνούν ήδη τα όσα έχει καταγγείλει η Εύα Καϊλή, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να δηλώνει πως όσα βασανιστήρια και αν της κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι που δεν έχει κάνει.

«Όσα βασανιστήρια και αν μου κάνουν δε θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα», ήταν η πρώτη δήλωση της Εύας Καϊλή ενώ θα συνεχίσει, όπως λέει στο MEGA, να αγωνίζεται για να κάνει την κόρη της περήφανη. «Το παιδί μου, μου δίνει δύναμη να πολεμήσω για την αθωότητά μου, θέλω να είναι περήφανη για μένα όταν μεγαλώσει».

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Star, οι Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος προχωρούν ένα βήμα παραπάνω και μετά από συνεννόηση με την κατηγορουμένη ευρωβουλευτή θα καταγγείλουν τα βασανιστήρια στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τα βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή

Τα βασανιστήρια που καταγγέλει η Εύα Καϊλή είναι τα εξής: Απομόνωση, κρύο, συνθήκες που της απαγόρευαν τον ύπνο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε. Και ήδη κάνουν τον γύρο το γύρο του διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη.

«Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης» μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ και αναφέρθηκαν στις δηλώσεις Δημητρακόπουλου πως «υποβλήθηκε σε βασανιστήρια την περασμένη εβδομάδα όταν ήταν υπό κράτηση για 16 ωρες από την ομοσπονδιακή αστυνομία».

«Η Εύα Καϊλή μπορεί να μηνύσει τους Βέλγους αστυνομικούς»

Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα.«Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.

Ο Παντσέρι «καίει» την Καϊλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εγκέφαλος του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, έχει βάλει ήδη στο κάδρο την Εύα Καϊλή, κάτι που δε λειτούργησε υπέρ της κατά την ακρόασή της.

«Είναι προφανές ότι την ίδια εποχή υπάρχει συμφωνία Παντσέρι, στοχεύει στον ανώτατο αξιωματούχο του μεγαλύτερου σκανδάλου της ΕΕ, που είναι η Εύα Καϊλή. Επομένως, ήταν πρακτικά απίθανο να αφηνόταν ελεύθερη».

Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής δίνει ονόματα προκειμένου να κερδίσει ευνοϊκότερη δυνατή μεταχείριση για τον ίδιο, με αποτέλεσμα πολλά από τα μέλη του κυκλώματος να έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς την Τρίτη αναμένεται νέα κατάθεση του Ιταλού.

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα - Τι αποφάσισαν οι βελγικές αρχές

Η Εύα Καϊλή θα παραμείνει προφυλακισμένη για την υπόθεση του Qatargate, με την πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής να μπορεί να ζητήσει εκ νέου την αποφυλάκισή της σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η Εύα Καϊλή είπε στο δικαστήριο ότι θέλει να βγει ελεύθερη λόγω του παιδιού της, ενώ η υπερασπιστική της γραμμή τόνισε ότι δεν μπορεί άλλοι ευρωβουλευτές να είναι ελεύθεροι και να μπορούν να προετοιμάζουν τις απολογίες τους, σε αντίθεση με την κα. Καϊλή.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα», είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σημειώνεται πως η συμφωνία που υπέγραψε ο Αντόνιο Παντσέρι με τις βελγικές Αρχές, φέρνει νέα δεδομένα στην υπόθεση καθώς το μνημόνιο του πρώην ευρωβουλευτή της Ιταλίας προβλέπει ότι θα πει πώς λειτουργούσε η οργάνωση, ποιες άλλες χώρες και ποια άλλα πρόσωπα εμπλέκονται που δεν γνωρίζουμε. Παίρνει ως αντάλλαγμα περιορισμένη ποινή, που περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων από μαύρο χρήμα που εκτιμάται στο 1 εκατομμύριο.

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί άλλες 4 φορές στο αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τη μία φορά κατέθετε επί 16 ώρες.

Η Εύα Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε μέρες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share