Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύα Καϊλη: «Δεν την άφηναν ούτε να πλυθεί! Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα» - Καταγγελίες "βόμβα" για τις συνθήκες κράτησής της από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει και το μπουφάν»

19 Ιανουαρίου 2023 15:01
Εύα Καϊλη: «Δεν την άφηναν ούτε να πλυθεί! Βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα» - Καταγγελίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για «βασανιστήρια» που «θυμίζουν Μεσαίωνα» μίλησε ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, ο Μιχάλης Δημοκρατόπουλος, σε δηλώσεις του μετά από την ακροαματική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί εάν η ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate και τη δομή λειτουργίας του κυκλώματος, με εμπλεκόμενη την Ελληνίδα ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή, αλλά και νέα στοιχεία από την κατάθεσή της ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Θλιμμένη αλλά ήρεμη», έκριναν τη στάση της οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, ενώ η ίδια χρησιμοποίησε ως βασικό επιχείρημα για να αφεθεί ελεύθερη το παιδί της, που είναι μόλις 23 μηνών.

Όπως έγινε γνωστό, η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί άλλες 4 φορές στο αστυνομικό τμήμα των Βρυξελλών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι τη μία φορά κατέθετε επί 16 ώρες.

Την ημέρα εκείνη, «δεν της επέτρεπαν ούτε να πλυθεί, παρά το ότι εκείνες τις ημέρες είχε αίμα», ενώ οι συνθήκες κράτησης «θυμίζουν Μεσαίωνα και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για «βασανιστήρια».

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κρατείται εδώ και περισσοτερο ένα μήνα στις βελγικές φυλακές του Χάρεν, ενώ είχε αιτηθεί προσωρινή αποφυλάκιση με «βραχιολάκι», ωστόσο η εκδίκαση είχε πάρει αναβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρέμεινε στην ίδια υπερασπιστική γραμμή που είχε απο την αρχή που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα». Υποστήριξε δηλαδή ότι δεν γνώριζε τίποτα για την βαλίτσα και τα χρήματα από το δίκτυο του «Qatargate» και ότι η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς που πλήττει την αξιοπιστία του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μαζί της στην δικαστική αίθουσα βρέθηκαν και οι δύο δικηγόροι της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share