Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

«Απόπειρα δολοφονίας Πούτιν» - Οι σοβαροί φόβοι του Ρώσου Προέδρου

Τι λέει ο σύμβουλος του Ζελένσκι

23 Νοεμβρίου 2022 14:17
«Απόπειρα δολοφονίας Πούτιν» - Οι σοβαροί φόβοι του Ρώσου Προέδρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως δηλώνει η ουκρανική πλευρά. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει υποψίες και φοβίες οτι θα τον δολοφονήσουν εάν εξελιχθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα γεγονότα.

Δείτε την ουκρανική σημαία που υψώθηκε ξανά στην Χερσώνα

Πιο συγκεκριμένα, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν, εάν η Ρωσία υποστεί περαιτέρω απώλειες, μετά και την απελευθέρωση της Χερσώνας, που δημιουργεί φόβους στο Κρεμλίνο ότι ο πόλεμος με την Ουκρανία θα χαθεί.

«Ο Πούτιν φοβάται πάρα πολύ, επειδή στη Ρωσία δεν υπάρχει καμία συγχώρεση για τους τσάρους που χάνουν τον πόλεμο»

είπε ο Αρεστόβιτς σύμφωνα με τους Times και πρόσθεσε: «Δίνει μάχη για τη ζωή του τώρα. Εάν χάσει τον πόλεμο, τουλάχιστον στο μυαλό των Ρώσων, σημαίνει το τέλος. Το τέλος του ως πολιτική προσωπικότητα. Και πιθανόν με τη φυσική έννοια».

Η ήττα στη Χερσώνα είναι ντροπιαστική για τον Πούτιν. Για την Ουκρανία είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του πολέμου.

Βλαντιμίρ Πούτιν απαθανιτσμένος να σκέφτεται

«Ανάγκασε ακόμη και ανθρώπους που είναι πιστοί στον Πούτιν να αμφιβάλλουν για το εάν θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» υποστηρίζει ο Ουκρανός σύμβουλος του Ζελένσκι. Παράλληλα, εκτιμά ότι οι επιθέσεις κατά ουκρανικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας είναι μια μορφή εκβισμού από τη Μόσχα, που θέλει να σύρει την Ουκρανία και τους συμμάχους της σε συνομιλίες. Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, ο Πούτιν θα ζητήσει τις κατεχόμενες περιοχές της Κριμαίας, του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, για να το παρουσιάσει ως νίκη για τους Ρώσους.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share