Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υψώθηκε η σημαία της στη Χερσώνα - Ολοκληρώθηκε η πλήρης απόσυρση των Ρώσων στρατιωτών (Video)

Αναφορές για εγκατάλειψη τραυματισμένων στρατιωτών από τη Ρωσία

11 Νοεμβρίου 2022 13:00
Πόλεμος στην Ουκρανία: Υψώθηκε η σημαία της στη Χερσώνα - Ολοκληρώθηκε η πλήρης απόσυρση των Ρώσων στρατιωτών (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Την ουκρανική σημαία να έχει υψωθεί στη Χερσώνα δείχνουν φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναφορές να κάνουν λόγο για μια χαοτική ρωσική υποχώρηση. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι σημαίνει η υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα.

Η ρωσική υποχώρηση φαίνεται ότι έγινε άρον-άρον, ενώ υπάρχουν αναφορές για εγκατάλειψη στρατιωτών που είναι τραυματίες, ουκρανικούς βομβαρδισμούς και πέρα από τον ποταμό Ντνόπρο και για άτακτη διαφυγή ορισμένων ρωσικών μονάδων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, 20.000 Ρώσοι στρατιώτες είχαν σταθμεύσει στη δυτική πλευρά του Ντμίπρο, μέσα και γύρω από τη Χερσώνα.

Η σημαία που βρίσκεται στο κέντρο της Χερσώνας εκτιμάται ότι αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν από αντάρτες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, καθώς οι κάτοικοι έμειναν σε μεγάλο βαθμό σε εσωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μπει στην πόλη.

Την Τετάρτη η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη δυτική όχθη του Ντνίπρο που περιλαμβάνει τη Χερσώνα, τη μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που έχει καταλάβει από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα

Οι Ρώσοι εγκαταλείπουν τραυματίες στο πεδίο της μάχης

Εν τω μεταξύ πολύ βαριές οι απώλειες για τον ρωσικό στρατό στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία, ειδικά τα τελευταία 24ωρα κατά τη διάρκεια της οπισθοχώρησης από την περιοχή της Χερσώνας.

Όπως μεταδίδει η Daily Τelegraph, οι Ρώσοι στρατιώτες έχουν εγκαταλείψει τραυματίες συντρόφους τους καθώς υποχωρούν. Νικολάι, ένας Ουκρανός στρατιώτης που πολεμά στην περιοχή, είπε στην εφημερίδα: «Υπάρχει αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων σε πιο οχυρωμένες θέσεις.

Αλλά υπήρχαν ακόμα κατοικημένα σημεία όπου βλέπουμε μάχες. Αποσύρονται γιατί έχουν απώλειες, πολύ βαριές απώλειες. Επιπλέον, δεν παίρνουν καν τα σώματα των στρατιωτών τους και αφήνουν πίσω τους τραυματίες»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share