ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – Ημέρα της Δημοκρατίας: ”Το Αιγαίο είναι δικό μας” ηχεί στην κεντρική πλατεία της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκία – Ημέρα της Δημοκρατίας: ”Το Αιγαίο είναι δικό μας” ηχεί στην κεντρική πλατεία της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η 29 Οκτωβρίου αποτελεί την επίσημη μέρα όπου κηρύχθηκε η  Δημοκρατία στην Τουρκία και κατατάσσεται στις επίσημες αργίες της χώρας.

Δείτε επίσης τα νεότερα με το σκάφος που βυθίστηκε στην Εύβοια 

Με αφορμή την Ημέρα της Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου, η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας πραγματοποίησε εκδηλώσεις με τρισδιάστατες απεικονίσεις και βίντεο σε ιστορικούς τόπους στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα με θέμα «Μεγαλώνοντας με τη Δημοκρατία, Μπαίνοντας στον Αιώνα της Τουρκίας».

Τρισδιάστατα γραφικά προβλήθηκαν στους τοίχους του ιστορικού σιδηροδρομικού σταθμού Haydarpasa, του Πύργου του Γαλατά, του κτιρίου της Προεδρικής Συμφωνικής Ορχήστρας (CSO) στην Άγκυρα και του Μουσείου Δημοκρατίας. Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, ακούγονται οι φράσεις «Το Αιγαίο είναι δικό μας» και «Στις θάλασσές μας χαράξαμε τη Γαλάζια Πατρίδα».

«Είμαστε δικέφαλος αετός, ανοίγουμε φτερά στην ιστορία. Ριζώσαμε, και γίναμε πλάτανος, με 3 ηπείρους, και 7 κλίματα. Η ημισέληνος μας ήταν το αστέρι, βαμμένο με κόκκινο αίμα, έγινε η σημαία της Δημοκρατίας… Στη Μεσόγειο, υπάρχουμε. Η περήφανη σημαία μας κυματίζει στη Μαύρη Θάλασσα» ακούγεται μεταξύ άλλων στο βίντεο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν λίγες ώρες αργότερα να τονίσουν ότι ο ελληνικός Τύπος χαρακτήρισε αυτές τις εικόνες ως νέα πρόκληση. «Το βίντεο της 29ης Οκτωβρίου προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα», γράφει η Sabah, αναφερόμενη σε ελληνικά δημοσιεύματα για το θέμα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου