Σάββατο, 01 Απριλίου 2023

Αδιανόητο θράσος Τσελίκ: Μιλά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα και την Frontex

Προκλητικές άνευ προηγουμένου οι δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ

31 Οκτωβρίου 2022 20:02
Αδιανόητο θράσος Τσελίκ: Μιλά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Ελλάδα και την Frontex
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας εκτόξευσε και πάλι σήμερα η τουρκική πλευρά διά στόματος του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ. Με την ευκαιρία, δείτε τις δηλώσεις "χαστούκι" του Όλαφ Σολτς προς την Τουρκία.

Μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ προέβη σε δηλώσεις για τα τρέχοντα θέματα πολιτικής και επανήλθε στο θέμα των επαναπροωθήσεων, κατηγορώντας όχι μόνο την Ελλάδα, την ελληνική ακτοφυλακή και την επαναπροωθήσε αλλά και το Ευρωκοινοβούλιο.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων.

Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

«Αγαπητοί μου φίλοι, κατά καιρούς μοιραζόμαστε μαζί σας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα (δεν τελειώνουν). Παρά όλες τις προειδοποιήσεις, με αυτές τις επαναπροωθήσεις συνεχίζουν να ωθούν τους ανθρώπους προς το θάνατο, τον τραυματισμό και την εξαφάνιση αυτών στα νερά της Μεσογείου. Βλέποντας τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι οι Δυνάμεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής ώθησαν 46.000 μετανάστες σε 1671 περιπτώσεις επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο το 2020, το 2021 και το 2022. Έχει φανεί δηλαδή ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή 46 χιλιάδες ανθρώπων εν γνώσει και πρόθυμα. Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια της Ευρώπης. Πραγματοποιούνται εν γνώση της (ΕΕ). Αυτό είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Και επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Συνοριακή Ένωση, την οποία ονομάζουμε FRONTEX της Ευρώπης, συμμετέχει σε όλες αυτές τις ενέργειες. Και ταυτόχρονα, αγνοεί αυτές τις ενέργειες καθώς συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τουw. Για το λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό τους. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από τη FRONTEX και την Ελληνική Ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Παράλληλα, δεν δίστασε να παρομοιάσει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος (DAESH).

«Όσον αφορά την Ελλάδα, έχουμε επικυρώσει την προειδοποίησή μας για αυτά τα ιστορικά αντικείμενα. Kάναμε δήλωση τελευταία… Αυτό που κάνουν στο Συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. *Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε(κάνει) η DEASH στη Μέση Ανατολή; Και η DEASH έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα. Βλέπετε, οι αρχές σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα δείχνουν την ίδια στάση.*Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τα βάλει τέλος σε αυτά. Βαρβαρότητα όπως η καταστροφή ιστορικών αντικειμένων στη μέση της Ευρώπης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.»

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share