Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι εκτέλεσαν 18 ανθρώπους - Ανάμεσα στα θύματα ο Δήμαρχος της κοινότητας (video)

Χάος στην Τοτολάπαν

6 Οκτωβρίου 2022 08:26
Μακελειό στο Μεξικό: Ένοπλοι εκτέλεσαν 18 ανθρώπους - Ανάμεσα στα θύματα ο Δήμαρχος της κοινότητας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους ο δήμαρχος της κοινότητας, δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλων χθες Τετάρτη (5/10) στην Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο (νότια), ανακοίνωσε εισαγγελική πηγή.

Άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έφοδο, δήλωσε —χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις— στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος.

Ο δήμαρχος της κοινότητας 4.300 κατοίκων, ο Κονράντο Μεντόσα, συγκαταλέγεται στα θύματα της επίθεσης που διαπράχθηκε μέρα μεσημέρι σε αυτόν τομέα του Μεξικού, ο οποίος μαστίζεται από τη βία συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο πατέρας του, που είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος της κοινότητας πριν από μερικά χρόνια, έπεσε και αυτός νεκρός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην αστυνομία. Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο. Τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.

Ναυάγια στο Αιγαίο: Τουλάχιστον 15 νεκροί στη Λέσβο, όλες γυναίκες - Θρίλερ με τους αγνοούμενους και στα Κύθηρα (video)

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου.

Στο πλοίο υπολογίζεται ότι επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες και μέχρι στιγμής (πρωί Πέμπτης 6 Οκτωβρίου) έχουν διασωθεί εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή. Οι έρευνες των λιμενικών αρχών επεκτείνονται πλέον στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θεωρείται πιθανό ορισμένοι μετανάστες να διασώθηκαν και να κολύμπησαν μέχρι την κοντινότερη στη ξηρά.

Δείτε επίσης: Κόλαφος για την Τουρκία ο Δένδιας: «Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την κυριαρχία μας»

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ. Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

80 μετανάστες διασώθηκαν στην περιοχή Διακόφτι Κυθήρων - 15 αγνοούμενοι

Παράλληλα, τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων. Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τώρα οι αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 ως 10 μποφόρ. Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες.

Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share