Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Κόλαφος για την Τουρκία ο Δένδιας: «Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την κυριαρχία μας»

Δυναμική η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών

5 Οκτωβρίου 2022 20:43
Κόλαφος για την Τουρκία ο Δένδιας: «Θα υπερασπιστούμε τα εδάφη και την κυριαρχία μας»
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα αυστηρό μήνυμα προς την τουρκική πλευρά έστειλε ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στις νέες χυδαίες προκλήσεις της, με τον υπουργό Εξωτερικών να είναι απόλυτος ως προς τη στάση της Ελλάδας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «περιέγραψε την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας που φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

Η απάντηση Δένδια στην τουρκική χυδαιότητα

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά επίσης δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα , την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει», συνέχισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο "Μνημόνιο Συνεννόησης" που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο».

«Σήμερα, συζητήσαμε επίσης το θέμα της μετανάστευσης. Από την άποψη αυτή, καταδίκασα τις προσπάθειες εργαλειοποίησης της δυστυχίας όσων αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα έχουν πέσει θύματα τέτοιων "υβριδικών επιθέσεων". Για την επιτυχή αντιμετώπισή τους, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων της ΕΕ», τόνισε ο κ. Δένδιας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share