Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022

Τραγωδία χωρίς προηγούμενο στην Ινδονησία: Επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα με εκατοντάδες νεκρούς!

Οι τραγικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου!

2 Οκτωβρίου 2022 07:54
Τραγωδία χωρίς προηγούμενο στην Ινδονησία: Επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα με εκατοντάδες νεκρούς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ασύλληπτη τραγωδία στην Ινδονησία ταράζει όλο τον πλανήτη, με τα επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα να έχουν τρομερές συνέπειες, καθώς οι νεκροί υπολογίζονται σε εκατοντάδες.

Οι τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδουν οι Times της Ινδονησίας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 127 νεκρούς, χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές, τη στιγμή που ο κόσμος παρακολούθησε με κομμένη ανάσα όσα συνέβησαν στο Ιράν.

Οι τραγικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου

Χαοτικές σκηνές εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, Αράμπα-Περσεμπάγια για το πρωτάθλημα της Ινδονησίας και τα διεθνή μέσα μεταδίδουν ένα σκηνικό κόλασης με δεκάδες νεκρούς.

Συγκεκριμένα οργισμένο πλήθος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, με τις δυνάμεις καταστολής να βομβαρδίζουν με δακρυγόνα και να προκαλείται χάος.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός με πολλά άτομα να τρέχουν και ποδοπατούνται ενώ υπήρξαν αμέτρητα περιστατικά με λιποθυμίες. Αυτό που ακολούθησε όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι νεκροί ενδέχεται έχουν ξεπεράσει τους 127. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η κατάσταση που επικρατεί είναι χαοτική.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν «πηγές» που κάνουν λόγο για χρήση όπλων από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομία και οπαδούς συνεχίστηκαν κι εκτός γηπέδου.

Από τις σφοδρές συγκρούσεις των αστυνομικών δυνάμεων με οπαδούς υπάρχουν και πολλοί τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στο γήπεδο.

Η κατάσταση μάλιστα φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολη σε ότι αφορά τις προσπάθειες των γιατρών να βοηθήσουν τους τραυματίες, καθώς τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από οπαδούς που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τις επόμενες εφτά ημέρες.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share