Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022

Μαχσά Αμινί: Ένταση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα κατά τη διαδήλωση

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν»

22 Σεπτεμβρίου 2022 21:07
Μαχσά Αμινί: Ένταση έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα κατά τη διαδήλωση
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξω από την πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σύνθημα: «Zhin - Zhian - Ελευθερία!» (Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία). Η διαδήλωση είχε οργανωθεί την Πέμπτη (22/9), στις 18:00 με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας στην Αθήνα, «...η συνεχιζόμενη καταπίεση γυναικών στο Ιράν έχει οδηγήσει στη δολοφονία της Mahsa Amini που πέθανε από τα τραύματά της μετά τον ξυλοδαρμό, από τις κρατικές αρχές, στο νοσοκομείο.

Σε όλο το Ιράν οι άνθρωποι ξεσηκώνονται πολεμώντας ενάντια στην καταπίεση του ισλαμιστικού καθεστώτος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που αγωνίζονται για την απελευθέρωση του Ιράν». Ωστόσο, κάποια στιγμή οι άντρες των ΜΑΤ, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές και διαδηλώτριες χρησιμοποιώντας τις ασπίδες τους με αποτέλεσμα να τους σκίσουν το πανό που κρατούσαν.

Διαμαρτυρίες και εκτός Ιράν: "Δεν θέλουμε να μας σώσουν, θέλουμε να σταματήσουν να σώζουν το καθεστώς"

Διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει όχι μόνο στο Ιράν. Έξω από το κτίριο όπου διεξάγεται η γγ του ΟΗΕ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και κάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν να πάψει να συνεργάζεται με το καθεστώς του Ιράν.

"Δεν ζητάμε από τον Μπάιντεν να φέρει τη δημοκρατία για εμάς. Ο λαός του Ιράν είναι αρκετά γενναίος ο ίδιος. Δεν θέλουμε να μας σώσουν, θέλουμε να σταματήσουν να σώζουν το καθεστώς".

Στην Κωνσταντινούπολη και τη Βηρυτό, γυναίκες συγκεντρώθηκαν και έκοψαν τα μαλλιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share