Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υποβάλλει αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ

«Καμία διαπραγμάτευση όσο είναι πρόεδρος ο Πούτιν»

30 Σεπτεμβρίου 2022 17:44
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι υποβάλλει αίτημα προσχώρησης στο ΝΑΤΟ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση προσχώρησης στο ΝΑΤΟ με «επιταχυνόμενο τρόπο».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε επίσης πως δεν θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, όσο παραμένει πρόεδρος ο Πούτιν, ιδίως μετά το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου.

Σημειώνεται πως εκπρόσωποι της επίσημης Ουάσινγκτον έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι σε αυτό το στάδιο δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες τόνισαν ότι η συμμαχία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πολιτική των «ανοικτών θυρών» και δεν απέκλεισαν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να προσπαθήσει να ενταχθεί στον οργανισμό στο μέλλον.

Διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωση-«κόλαφος» του ΥΠΕΞ για την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία

Διάγγελμα Πούτιν: Η ελληνική κυβέρνηση, καταδίκασε δια του υπουργείου Εξωτερικών την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών από Ρωσία, σε μια άμεση αντίδραση στο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διάγγελμα Πούτιν: Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ και συνεχίζει:

«Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη. Η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει. Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες».

Διάγγελμα Πούτιν: Ανακοίνωση-«κόλαφος» του ΥΠΕΞ για την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share